AKP'li Tolga Ağar'dan, CHP’li Tuba Torun hakkında suç duyurusu

AKP'li Tolga Ağar'dan, CHP’li Tuba Torun hakkında suç duyurusu
AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, şüpheli şekilde ölen gazeteci Yeldana Kaharman'la ilgili sözleri nedeniyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi avukat Tuba Torun hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP'li Tolga Ağar’dan suç duyurusu

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Tuba Torun, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman''ın ölümü ile ilgili eleştirdiği AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar''ın, kendisi hakkında şikayette bulunduğunu açıkladı.

Torun, dilekçeyi de paylaştı. Torun''un paylaştığı dilekçede, “O deliller buraya gelecek! Yok öyle ekranlarda insanların şerefiyle oynamak” ifadeleri yer aldı.

“DUYUM VE ARAŞTIRMALARIMIZ ÇERÇEVESİNDE YORUM YAPTIK”

Sözcü''den Evren Demirbaş''a konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Torun, şöyle konuştu:

- Burada iftira suç unsurları oluşmuyor çünkü iftira suçu birini haksız bir suçla isnat etmektir. Ben burada ‘Tolga Ağar bu suçu kesinlikle işlemiştir'' diye bir yorum programda yapmadım.

- Orada mevcut bir dosya vardı o dosyaya takipsizlik verildiği, dosyanın kapatıldığı, dosyanın içerisindeki bilgi ve belgelere ulaşılamadığı yönünde beyanatlar verdik. Yeldana Kaharman''ın ölmeden bir gün öce karakola gidip şikayette bulunduğunu belirttik.

- Zaten dosyaya da ulaşamadığımız için şüphelisi Tolga Ağar mı değil mi hiçbir bilgimiz yok. Bu konuda herhangi bir açıklamada yapmadı karşı taraf.

- Milletvekili olarak da kamuoyunu bilgilendirmeyen Tolga Ağar hakkındaki bu ağar suçlamayla ilgili bizde yalnızca duyumlarımıza göre ve yapmış olduğumuz araştırmalar çerçevesinde yorumlama yaptık. Bunun üzerinden bir suç duyurusunda bulunmuşlar.

“DİLEKÇEDE KULLANILAN DİL SON DERECE ERİL BİR DİL”

Torun sözlerine şöyle devam etti:

- Bunu bir açıklama yaparak da söyleyebilirlerdi, bunu şikayet yoluyla yapmalarına gerek yoktu. Burada ayrıca bir Tolga Ağar''ın kendini aklamak için bir yol seçtiği kanaatindeyim ben.

- Ayrıca dilekçede kullanılan dil son derece eril adeta yargıya talimat verir gibi kullanılan ve hukuk etiğine ve nosyonuna aykırı bir dil maalesef. Hukuki olmaktan uzak son derece yargıya emir verir gibi kullanılan bir dil.

- Savcılığa dönük hukuki olmaktan uzak psikolojik bir hitap var bu da dikkat çekici.''''

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı bir videoda, “Mehmet Ağar ve Pelikancıların gerçek yüzü (Ödeşmek Adettendir)” ifadelerini kullanarak bazı iddialarda bulunmuştu:

Tolga Ağar’ın bir kız arkadaşı var Kırgız ya da Kazak uyruklu. Kızcağız jandarmaya gidiyor, “Tolga Ağar bana tecavüz etti” diye. Kız şikayet ediyor. Daha sonra helikopterle gelip bu kardeşi babası (eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar) aldırıyor. Kız ertesi gün ölü bulunuyor. Ne kadar enteresan ve ne kadar acı değil mi?

Kendi kızımız olmadığı için derdin peşine düşmedik. Kendi kızımız için dünyaları yakarız dedik ama orada orada bir garipcağız öldü, herkes biliyor kimse ağzını açmıyor. Hani kadın kuruluşları? Kadın haklarını arayacağız, kadın şiddetine son… Bir tane gördünüz mü bu olay için orada eylem yapan? Yok. Derin devletin başı adam ne isterse o oluyor.

İlgili Haberler