Sedat Peker’in masasında bu sefer Yılmaz Özdil’in kitabı vardı. Masadaki fenerden yere düşen yüzüğün sırrı

Sedat Peker’in masasında bu sefer Yılmaz Özdil’in kitabı vardı. Masadaki fenerden yere düşen yüzüğün sırrı
Sedat Peker son videosunda da semboller ve kitaplar ile mesaj vermeye devam etti. Peker son videosunda masasında Yılmaz Özdil’in “Son Cüret” adlı kitabına yer verdi. Videoda ayrıca masada yer alan yüzüğün yere düşmesi sonrası Peker, “Teşkilat-ı Mahsusa'nın sembolü yere düşmez” diyerek yüzüğü kaldırtırken masada Hz. Ali’nin yüzüğünün, arkadaki televizyonda da Hz. Ali’nin görselinin yer alması dikkat çekti.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Sedat Peker "Zaferin Büyüklüğü Mücadelenin Zorluğuyla Ölçülür" adlı 6. videosunu yayınladı.

Videonun bir bölümünde Peker’in masaya vurması üzerine fenerin üzerindeki yüzüğün düştüğü görülürken Peker, "Onu oradan kaldır oğlum. Teşkilat-ı Mahsusa''nın sembolü yere düşmez" derken duyuluyor.

Diğer taraftan yüzüğün üzerinde durduğu fenerde Hz. Ali’nin kılıcının asılıyken arkada yer alan televizyonda da Hz. Ali’nin görselinin yer alması dikkat çekti.

YILMAZ ÖZDİL SON CÜRET
Ayrıca Peker’in masasında kendisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz Özdil’in Son Cüret isimli kitabının da yer alması gözlerden kaçmadı.

Özdil, Peker’in videosunda gazeteciler ile ilgili yaptığı açıklamaya atıfta bulunarak sosyal medya hesabından, "Sedat Peker işini namusuyla yapanları tenzih ederek, gazetecilerin şerefsiz olduğunu söyledi. Bu konuda kesinlikle haklı... Bunca somut iddia varken, bunları haber yapmayan, kenardan kenardan başka konuları yazan gazete ve gazeteciler süzme şerefsiz değildir de nedir?" ifadelerini paylaşmıştı.

İLK KİTAP: OMERTA SUSKUNLUK YASASI
Peker ilk videosunda Mario Puzo’nun “Omerta: Suskunluk Yasası” adlı kitabına masasında yer vermişti. Kitapta New York''un Mafya liderlerden Raymonde Aprile’ın bir suikaste kurban gitmesi sonrası yerine yeğeni Astorre geçmiştir. Ancak Aprile’nin katilinin kim olduğu bilinmez. Katil FBI ajanı Kurt Cilke mi? Mafya lideri Timmona Portella mı? Uluslararası karanlık ilişkilerin bir numaralı adamı diplomat Marriano Rubio mu? Yoksa bilinmeyen başka güçler mi? Ne var ki, "Omerta Yasası" yürürlüktedir.

İKİNCİ KİTAP: KOVULAN SOSYALİST TROÇKİ
Peker ikinci videosunda Isaac Deutscher’in “Kovulan Sosyalist Troçki” adlı kitabını masasına koyarak mesaj vermişti. Kitapta Deutscher, Troçki’nin, çağımızın en büyük devriminde nasıl silahsız olarak galip geldiğini, daha sonra ise zafer kazanmış, zırhının altında ezilen silahlı bir komutan olarak karşımıza çıktığını, ardından da sürgün ve ölüm yıllarını anlatıyor.

ÜÇÜNCÜ KİTAP: BABA’NIN DÖNÜŞÜ
Peker üçüncü videosunda da kitaplarla mesaj vermeye devam etmişti. Peker üçüncü videosunda Mark Winegardner''in "Baba''nın Dönüşü" isimli kitaba yer vermişti. Kitap, Corleoneler isimli mafya ailesinin Soğuk Savaş dönemindeki hikayesini anlatıyor.

DÖRDÜNCÜ KİTAP: APTALLAR ERKEN ÖLÜR
Peker dördüncü videosunda yine Mario Puzo’nun "Aptallar Erken Ölür" adlı kitabıyla mesaj vermişti. Kitapta Puzo pırıltılı hayatlarla ünlü Las Vegas ve Hollywood’u anlatıyor.

BEŞİNCİ KİTAP: HAYIRSIZ PEYGAMBER BOB DYLAN
Peker beşinci videosunda Mike Marqusee’ın “Hayırsız Peygamber Bob Dylan” adlı kitabına yer vermişti. Kitapta 68 kuşağının neler çektiğini, ne yapmaya çalıştığını, kime nasıl göründüğünü yer alırken Amerikan tarihi, zenci ve sol hareketleri tarihi de anlatılmakta.

İlgili Haberler