İzmir'de fay hattı üzerine şehir hastanesi inşa edildi

İzmir'de fay hattı üzerine şehir hastanesi inşa edildi
İzmir'de yeni yapılan Bayraklı Şehir Hastanesi'nin iki fay hattının ortasına inşa edildiği ortaya çıktı.

Ülkemizin depremle sarsıldığı günlerde Maden Tetkik Arama (MTA)’nın internet sitesinde yer alan fay haritası Bayraklı Şehir Hastanesi’nin 2 fay hattı arasına kurulduğunu gözler önüne serdi. Ayrıca İzmir depreminde yıkılan evlerin yerine yapılan evler de bu fay hatları arasında bulunuyor.

ŞEHİR HASTANESİ İKİ FAY HATTININ ORTASINA YAPILDI

odatv''den Eneshan Solmaz haberine göre inşası yeni tamamlanan ve henüz açılışı gerçekleşmeyen İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi 2 aktif fay arasına kuruldu. MTA’nın internet sitesinde yer alan aktif fay hattı haritasında görülen bu durum, 2020’de depremlerle sarsılan ve yıkım görülen Bayraklı’daki olası bir depremin sonuçlarının ne olacağı sorusunu da akıllara getirdi. Şehir hastanesinin hemen yanındaki arazide de İzmir 2020 yılında İzmir depreminde yıkılan evlerin yerine yenilerinin yapıldığı görüldü. 

Yatırım tutarı 1 buçuk milyar liranın üzerinde olan ve 2.060 yatak sayısına sahip olan hastane, tamamlanmasının ardından Türkerler Holding ve Gama Holding İş Ortaklığı tarafından 25 yıl boyunca işletilecek.

6 Şubatta ülkemizi sarsan depremler sebebiyle bazı yeni hastaneler kullanılamaz duruma gelmiş, bazı hastaneler ise yıkılmıştı. İzmir Seferihisar açıklarında ise 2020 yılında meydana gelen depremde ise Bayraklı’da da binalar yıkılmış ve 117 kişi yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler