Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba: ''Ben yargılanırken neredeydiniz, ben şehit anası değil miyim?''

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba: ''Ben yargılanırken neredeydiniz, ben şehit anası değil miyim?''
Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, düzenlediği basın toplantısında, "Ben yargılanırken neredeydiniz, ben şehit anası değil miyim?" dedi.

Bingöl’de İYİ Parti’nin programı sırasında yaşanan küfür gerilimi hakkında Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba açıklamalarda bulundu.

Daha önce Erdoğan tarafından hakkında hakaret davası açılan Akbaba, İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın küfür etmesini kaldırmasının mümkün olmadığını ifade ederken, konu ile alakalı iktidara da çok çarpıcı eleştirilerde bulundu.

Akbaba’nın açıklamaları şu şekilde:

"Dünden beri uykularımız kaçtı. Haksızlığı kaldıramıyorum. Lütfü Türkkan''ın da küfrünü kaldıramıyorum. Milletvekilisiniz ne gereği var? Herkes kınıyor ben de kınıyorum. 

Cumhurbaşkanı, “Yenilir yutulur değil” diyor. Doğru diyor haklıdır ama bir de madalyanın öbür tarafını çevirelim. Sayın Cumhurbaşkanı tamam “Yenilir yutulur değil” diyorsunuz Peki… Şehide “kelle” demek yenilir yutulur mu? Öcalan’ın mektubunu okudun, milli yerli dedin yenildi yutuldu mu? 74 şehidin katilini getirdin TRT’de konuşturdun yenildi yutuldu mu? Şehit anasını mahkemeye verdin mahkemelerde süründürdün yenilir yutulur mu?"

Dünden beri uykularımız kaçtı. Haksızlığı kaldıramıyorum. Lütfü Türkkan''ın da küfrünü kaldıramıyorum. Milletvekilisiniz ne gereği var. Herkes kınıyor ben de kınıyorum. Cumhurbaşkanı “Yenilir yutulur değil” diyor. Doğru diyor haklıdır ama bir de madalyanın öbür tarafını çevirelim. Sayın Cumhurbaşkanı tamam “Yenilir yutulur değil” diyorsunuz 

Peki… Şehide “kelle” demek yenilir yutulur mu? Öcalan’ın mektubunu okudun, milli yerli dedin yenildi yutuldu mu? 74 şehidin katilini getirdin TRT’de konuşturdun yenildi yutuldu mu? Şehit anasını mahkemeye verdin mahkemelerde süründürdün yenilir yutulur mu? Kelle dediğin için üç kuruşluk dava açtım onun intikamını almak için kaç senedir bana kan kusturuyorsunuz. 

Ama artık umurumda değil. Korkmuyorum. Çünkü adalet yok. Adalet bir kişinin dudağının arasında. Benim üzüntüm şehit ailelerini bölüp parçalıyorsunuz. Ayrım gayrım yapıyorsunuz. Madem o kadar şehitler baş tacınızdı siz niye bu hakaretleri yapıyorsunuz. Şehit babasına yapmadığınızı bırakmadınız. Bana karşı çıkıyor dediniz neler yaptınız . Şimdi “Şehit aileleri baş tacınız. Bu küfür yenilir yutulur değil” oldu. Ben yargılanırken neredeydiniz, ben şehit anası değil miyim? Sizin yaptığınız da yenilir yutulur değil. Sizden korkmuyorum."

İşte o açıklamalar:

 

 

 

İlgili Haberler