Şehit Asteğmen Mehmet Fehmi Kubilay törenle anıldı

Şehit Asteğmen Mehmet Fehmi Kubilay törenle anıldı
İzmir'in Menemen ilçesinde 88 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşları, düzenlenen törenle anıldı.

İzmir'in Menemen ilçesinde, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, şehit edilişinin 88. yılında anıldı. Kubilay Şehitliği'nde, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla düzenlenen anma töreninde, anıta çelenk bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunması sırasında tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.

Topçu Yüzbaşı Özhan Oktay, törende yaptığı konuşmada, şehit Kubilay'ın isminin "vatanseverlik" anlamına geldiğini belirterek, şunları kaydetti: "Şehit Kubilay, kalbi vatan sevgisi ile dolu bir idealistin millet ve Cumhuriyet değerleriyle bayraklaşan vatan toprakları uğruna canını seve seve feda etmesinin en güzel örneğidir. Şehit Kubilay ve arkadaşları rahat uyusunlar. Onların bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini koruyan cumhuriyet gençliği görevi başındadır."

devrim-sehidi-kubilay-anildi_4354_dhaphoto4.jpg

Sivil toplum örgütleri, dernekler, siyasi parti ve vatandaşların katılımı ile Menemen İZBAN İstasyonu önünden, Yıldıztepe'ye kadar 'Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü' düzenlendi.

Menemen Kaymakamı  Mustafa Özkaynak da şehit Kubilay ve arkadaşlarının kahramanlıklarının tarihe altın harflerle yazıldığını ifade ederek, "Yüce milletimiz mukaddes vatanımızın bekası için gözünü kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacaktır" dedi. Törenin ardından, şehitlik ziyareti yapılarak, mezarlara karanfil bırakıldı. Burada Menemen İlçe Müftüsü Mehmet Seven dua etti.

devrim-sehidi-kubilay-anildi_4354_dhaphoto3.jpg

Daha sonra, sivil toplum örgütleri, dernekler, siyasi parti ve vatandaşların katılımı ile Menemen İZBAN İstasyonu önünden, Yıldıztepe'ye kadar 'Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü' düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekillerinden Kani Beko, Bedri Serter, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Süheyl Batum, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel birlikte yürüdü. Yüzlerce kişi Yıldıztepe'deki şehitliğe gelerek dualar okudu, karanfil bıraktı.

devrim-sehidi-kubilay-anildi_4354_dhaphoto2.jpg

Bu arada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter'dan Kubilay'ın şehid edilmesinin yıl dönümüne ilişkin paylaşımda bulundu. Akşener, "Cesur ve vatansever Cumhuriyet öğretmenimiz Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile bekçilerimiz Hasan ve Şevki'yi şehadetlerinin 88. yılında saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Kubilay'ı alçakça katleden, Cumhuriyetimize ve değerlerine düşman karanlık zihniyete karşı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyetimizi yaşatmak, vatan uğruna can veren tüm kahramanlarımıza karşı sorumluluğumuzdur" dedi.