Şehit Fatih Duru adına futbol turnuvası

Şehit Fatih Duru adına futbol turnuvası
Şehit Fatih Duru adına futbol turnuvası düzenlendi. 

Taner ARCUKOĞLU - ÇANAKKALE / YENİÇAĞ

6 Eylül 2015 Pazar günü Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde bulunan Hudut Taburuna bölücü terör örgütü tarafından hain bir saldırı düzenlenmişti. Bu hain saldırıda, İlçemiz Kayacık Köyü’nden Sözleşmeli Piyade Onbaşı Fatih DURU şehit olmuştu. 

Hakkari’de Şehit olan Fatih DURU’nun adının yaşatılması için Ezine Meslek Yüksekokulu tarafından okul bahçesindeki halı sahada  3.kez futbol turnuvası düzenlendi. Geleneksel hale getirilen bu turnuvaya pandemi dolayısıyla 2 senedir ara verilmişti. Ezine Meslek Yüksekokulu’nun tertip ettiği bu turnuvaya Ayvacık MYO, Yenice MYO, Ezine MYO ve Bayramiç MYO’dan ikişer takım katıldı. Öğleden önce başlayan turnuva müsabakaları, gün boyu devam etti. Maçlar, adı geçen okulların Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından idare edildi ve turnuvanın sloganı “Sigarasız hayata merhaba” olarak belirlenip bütün konuklara duyuruldu. Turnuvanın birinciliğini ve ikinciliğini Ayvacık MYO’dan katılan takımlar aldı. Üçüncülük ise Yenice MYO takımının oldu. Turnuvada derece alan takımlara kupaları Ezine Kaymakamı Yunus KIZILGÜNEŞ, Ezine Belediye Başkanı Güray YÜKSEL ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Pelin KANTEN tarafından verildi. Bu arada turnuvada ter döken bütün sporculara Ezine MYO Müdürlüğü tarafından katılım belgesi de takdim edildi.   

Şehit Onbaşı Fatih DURU’nun Annesi Azime DURU,  turnuvanın onur konuğu idi. Turnuvada mücadele eden bütün sporcu öğrenciler Şehit Annesinin elini öperek kendisine şükran duygularını sundular. Okulun bahçesindeki halı sahada düzenlenen bir günlük futbol karşılaşmalarının sonunda takımlar ve konuklar, Şehit Onbaşı Fatih DURU’nun Annesi Azime DURU ile günün anısına fotoğraf çektirdiler. Azime DURU, Oğlu Fatih DURU’nun adı yaşatıldığı için Ezine Kaymakamı Yunus KIZILGÜNEŞ’e, Ezine Belediye Başkanı Güray YÜKSEL’e, Ezine MYO Müdürü Doç.Dr.R.Cüneyt ERENOĞLU’na ve bütün devlet görevlilerine teşekkür etti.