Şenol Güneş Beşiktaş hattındaki sıcak gelişme

Şenol Güneş Beşiktaş hattındaki sıcak gelişme

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi''nin Şenol Güneş''la dostluğunu bilmeyen yok. Takımın bayına getirmeyi ne kadar çok istediğini de.

Yeniçağ''da dün yazmıştım, Önder Karaveli''ye seslenirken şöyle tamamlamıştım:

"Bak ne diyorlar sağda solda! İnsanların ağzı torba değil ki büzesin! "Camia, taraftar Şenol Güneş''e ikna olsun diye devam ediyorlar Önder hocayla. O böyle tuhaf sistemler deneyip, kadroyu bozunca bundan bir halt olmaz diyecekler, Şenol Güneş''i pat diye getirecekler!"

Yoksa neden açıklamıyorlar hala gelecek sezonun hocasını anlasana!

Sen ideal onbiri bozmasan, takım çatır çatır oynasa (Ki oynuyor ideal kadroyla olunca, gördük bunu) peş peşe kazansa, kim düşünebilir ki yerine bir başkasını getirmeyi! Taraftarı ikna edebilirler mi?"

Geç kalmışım meğer. Şenol Güneş''le çoktan konuşmuş Çebi; iddiaya göre teklifini de yapmış.

Taraflar şimdilik gizli kalması için de anlaşmışlar. Çünkü yönetimin içinden Güneş''e karşı çıkanlar var.

Mayıs ayında Beşiktaş''ın kongresi yapılacak. Kongrede Çebi yönetim kurulundaki bazı isimleri değiştirecek, özellikle gidecek isimler Güneş''e ısrarla karşı çıkanlar olacak.

Karşı olan taraftarlara da "Bakın böyle süper bir takım kurduk. Müthiş futbolcularımız var. Ama hoca eksik kalıyor, takım o yüzden istediği sonuçları alamıyor. Şenol Güneş daha önce bizde çalıştı. Yıldızları iyi yönetti. Takım iyi futbol oynadı, 2 de şampiyonluk kazandı. Yine neden olmasın" denilecek.

Şimdi diyeceksiniz ki; peki Önder Karaveli ne olacak?

Bu sorunun cevabını zaten yöneticiler sık sık vermedi mi?  Önder Karaveli yine ekibin içinde yer alacak. Artık neresinde olacak; alt yapıyla üst yapı arasında köprü mü olacak, yoksa yardımcısı mı? Onu bilemem.

"Ya yurt dışında hoca arama haberleri" diyorsanız; onun da hem şu anda Şenol Güneş''in yıpranmasını önlemek için, hem de Güneş''le herhangi bir olumsuzluk yaşanması halinde elde hazır bir ismin bulunması için olduğunu söylüyorlar.

Kısacası dananın kuyruğu mayıs ayında kopacak gibi... Sanırım yeni hocayı kongrede başkan Çebi ilk kez üyelere açıklayacak.

Yazarın Diğer Yazıları