5 yılda 300 bin ton dondurma tükettik

5 yılda 300 bin ton dondurma tükettik
5 yılda 300 bin ton dondurma tükettik

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği verilerine göre, dondurma tüketimi her yıl artarak devam ediyor.

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği verilerine göre, dondurma tüketimi her yıl artarak devam ediyor. Türkiye’de 2008 yılında 160 bin ton olan dondurma tüketimi, son 5 yılda yüzde 87,5 artışla 300 bin tona ulaştı. Dondurma satışının önemli bir bölümü yaz aylarında gerçekleşiyor. Toplam dondurma tüketiminde yüzde 44’le Marmara ilk sırayı alırken, onu yüzde 23’le Ege izliyor.  Türkiye’de dondurmanın yüzde 80’ni, 6-25 yaş arasındaki vatandaş tüketiyor. Kişi başına ortalama tüketim ise yaklaşık 4 kilo.