Mısır ordusundan siyasilere uyarı

Mısır ordusundan siyasilere uyarı
Mısır ordusundan siyasilere uyarı

Silahlı Kuvvetler, siyasi partileri geçiş sürecine engel olmamaları yönünde uyarırken savcılık, Müslüman Kardeşler lideri için y

Silahlı Kuvvetler, siyasi partileri geçiş sürecine engel olmamaları yönünde uyarırken savcılık, Müslüman Kardeşler lideri için yakalama kararı çıkardı

 

Mısır ordusu, Müslüman Kardeşler’in (M.K) geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur’un açıkladığı seçim takvimini reddetmesi üzerine tüm siyasi partileri, ortaya çıkan geçiş sürecine engel olmamaları yönünde uyardı. Mısır Savunma Bakanı, ülkedeki tüm siyasi partilere, Mısır’ın zorlu geçiş sürecine zarar verecek girişimlerde bulunmamalarını talep ederken, savcılık, MK lideri Muhammed Bedii için pazartesi günü yaşanan şiddet olaylarını kışkırttığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkardı. Yakalama kararıyla birlikte gerilimin yine doruğa çıkmasından korkuluyor. Açıklama, İslamcı Mursi’nin, ordunun müdahalesiyle iktidardan indirilip yerine geçici olarak Adli Mansur’un getirilmesinden yaklaşık bir hafta sonra yapıldı. MK taraftarları ise Mursi’nin iktidardan indirilmesini sokak gösterileriyle protesto etmeye devam ediyor.

 


Liberaller de reddetti

 


Reuters Ajansı’na göre, Mısır’ın liberal koalisyonu bir gün önce Mansur’un imzaladığı kararnameyi kabul etmeyi reddettiler. Ulusal Kurtuluş Cephesi adı altında birleşen liberal muhalefet liderleri, kabul edilen anayasa beyannamesinde değişiklikler yapılmasını talep ettiler. Ayrıca, belgenin daha geniş ve kapsamlı bir şekilde görüşülmesi gerektiğini belirttiler. Ilımlı İslamcı MK’nin tasfiye edildiği bir dönemde Suudi Arabistan’ın desteklediği aşırı dinci Selefilere mecburen ödün verildi. Önceki anayasada şer’i hukukun kaynağının ehl-i sünnet ve cemaat olduğunu düzenleyen 219. madde bu kez 1. maddede yer aldı.

 


Sina’da saldırı

 


Sina Yarımadası’nda askeri karargaha kimliği belirsiz kişiler tarafından silah ve RPG ile saldırı düzenlendi. Ortak kontrol noktasına yoldan geçen araçtan ateş açılması sonucu 2 sivilin hayatını kaybettiği, 3’ü asker 7 kişinin yaralandığı bildirildi.