Şirin Payzın, canlı yayında konuğu Oğan'la tartışı

Şirin Payzın, canlı yayında konuğu Oğan'la tartışı
Geçtiğimiz günlerde hedef gösterilen Sinan Oğan ile canlı bağlantısı gerçekleştiren Şirin Payzın arasında Suriyeliler nedeniyle gergin anlar yaşandı.

Suriyeli sığınmacılar sorununa ilişkin T24'ten Sirin Payzın'a açıklamalarda bulunan Sinan Oğan, Suriye'de travma yaşayan ve Türkiye'ye geldikten sonra eğitim görmeyen çocukların Türkiye'nin geleceği için tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Oğan ile Payzın arasında canlı yayında meydana gelen fikir ayrılığı ise canlı yayında kısa süreli gerginliğe neden oldu.

O anlarda Oğan, Suriyelilerin geri gönderilmesine yönelik açıklamalarına karşı çıkan Payzın'a "Türkiye’de Suriyeliler de dahil 5 milyonu aşkın yakın sığınmacı var. Dünyadaki 80’e yakın ülkeden daha büyük. Bunları toplasak bir ülke kuracak nüfus var. Türkiye tamam büyük bir ülke ama maalesef bunları karşılayacak imkanımız yok. Biz bir geri dönüş stratejisi geliştirmeliyiz" sözleriyle cevap verdi.

Oğan'ın açıklamaları özetle şu şekilde:

“10 yaşında bir çocuk düşünün Suriye’de anne, babasını kaybetmiş, yanında bombalar patlamış, böyle bir travma yaşamış. Bu çocuklar Türkiye’de eğitim de alamamış. Bu çocuklar 16-67 yaşına geldi.

Eğitim almayan, böyle bir travmadan gelen çocuklar büyüyünce tabi ki de etrafta gördükleri, bir telefonu, arabası veya kız arkadaşı olmadığı için kendi bunları isteyecek. Ve bu çocuklar bunları elde etmek için elinden geleni yapacak. Bu söylediklerimi tarihe not edin. Biz diğer ülkede yaşanan benzeri durumları inceledik. Bu çocuklar ilerde çeteler kuracak. Veya yurt dışı kaynaklı terör örgütlerinin maşası haline gelecek.

Yarın öbür gün bu suç işleyen çeteler şehirlere dağıldığında bunlarla polis nasıl baş edecek. Bu sadece çocukların getireceği tehlike.”

Çocukların gönderilmesine karşı çıkan Payzın, çocukların eğitilmemesini ve üniversitelerde bedava okumaya devam etmesini savundu. Payzın’ın açıklamalarına cevap veren Sinan Oğan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Türkiye’de Suriyeliler de dahil 5 milyonu aşkın yakın sığınmacı var. Dünyadaki 80’e yakın ülkeden daha büyük. Bunları toplasak bir ülke kuracak nüfus var. Türkiye tamam büyük bir ülke ama maalesef bunları karşılayacak imkanımız yok. Biz bir geri dönüş stratejisi geliştirmeliyiz.

Benim karşı çıktığım budur. Sizin ortaya koyduğunuz tavır karşımıza şunu çıkarıyor. Elin ABD’lisi, İsraillisi diyor ki ‘Türkiye nasıl olsa bakıyor’ Ben buna karşıyım. Bir geri dönüş stratejisi oluşturulmalı ve Türkiye tek başına yapmamalı bunu. Türkiye makul sayıda Suriyeliyi zaten burada barındıracak.”

İlgili Haberler