Suriyeli mitinginde şok pankartlar

Suriyeli mitinginde şok pankartlar
İstanbul’daki kayıtlı olmayan Suriyelilerin ayrılmasına ilişkin valiliğin kararına tepki için dün gerçekleştirilen mitingde Sinan Oğan hedef gösterildi.

Tolgahan Karaoğlu / Yeniçağ

Saraçhane’de İstanbul Valiliği’nin kentte kayıt dışı olarak bulunan Suriyelilerin ayrılması için 20 Ağustos’a kadar süre tanımasına tepki göstermek maksadıyla dün bir basın açıklaması yapıldı.

İktidara yakın bazı derneklerin de destek verdiği basın açıklaması sırasında açılan pankartlar tepki çekti.

Saraçhane'deki mitingde Türk milliyetçiliği ve sosyal medyada Suriyelilere yönelik haklı eleştirileri ile gündeme gelen MHP eski Milletvekili Sinan Oğan, pankartlarda hedef gösterildi. Aynı pankartta ayrıca "Türkler defolsun" ifadesinin yer alması tepkiyle karşılandı.

Saraçhane'deki mitingde kullanılan diğer bir pankartta milliyetçiliğin cehalet olduğu ifade edilerek “Milliyetçilik cahiliyesine karşı tek bir ümmetiz” pankartı açılması tepki çekti.

"5 MİLYON SURİYELİYE BENİ HEDEF GÖSTERİYORLAR"

MHP Eski Milletvekili Sinan Oğan, konuya ilişkin Yeniçağ’a yaptığı açıklamada hedef gösterilmesine tepki göstererek Valilik ve İçişleri Bakanlığı’nı göreve çağırdı

Oğan, Saraçhane’de gerçekleştirilen mitingi organize eden ÖZGÜRDER’in daha önce gerçekleştirilen ‘Uludere’ mitinginde TSK’yı katil olarak suçlayan pankartlar açtığını hatırlatarak “Daha önce TSK’yı katil olarak suçlayan, PKK yandaşlığı yapan ve hâlâ bunu yapmaktan vazgeçmeyen ve yine bir dönem FETÖ seviciliği yapan ÖZGÜRDER şimdi de Suriyeli seviciliği adı altında Türk milliyetçiliğini hedef gösteriyor. Açtıkları pankartlara bakarsanız Türk milliyetçiliğine cahiliye diyorlar. Gönlünü Türk milliyetçiliğine veren milyonlarca insana cahil diyorlar. Bundan da önemlisi 5 milyon Suriyeliye beni hedef gösteriyorlar” ifadelerini kullandı.

"6 TEMMUZ'DAKİ MİTİNG İÇİN VALİLİKTEN İZİN ALINMADI"

Suriyelilere ilişkin mitingin yapıldığı gün ve saatte İstanbul Valiliği’ne müracatta bulunduklarını ifade eden Oğan, şu ifadeleri kullandı:

“Biz aynı gün ve saatte bir basın açıklaması yapmak için onlardan daha önce müracaatta bulunduk. Bize izin vermediler. Öyle anlaşılıyor ki bu Suriyelilere ya izin vermemişler ya da miting yapmalarına izin vermişler. Bunlar 6 Temmuz’da da aynı yerde miting yapmışlardı. Biz valiliğe müracaat ederek bizim fotoğraflarımızı kullanarak bizi hedef göstermelerine neden müsaade ettiklerini sorduk. Valilikten “Bizim haberimiz yok, miting için bizden izin alınmadı” yanıtını aldık.”

"İSTANBUL VALİLİĞİ KARGAŞA MI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR?"

Sinan Oğan, “İstanbul Valiliği Türkiye’de bir kargaşa mı çıkarmaya çalışıyor?” sorusunu yönelterek Valiliğin uyguladığı çifte standarda ve kendisinin fotoğraflarla hedef gösterilmesine rağmen herhangi bir işlem gerçekleştirmemesine de tepki gösterdi. Oğan, “Valilik bu kadar hassas, toplumu gerecek bir konuda nasıl sessiz kalır anlamak mümkün değil. Aklım hafsalam almıyor. Bu yapılanların izahı yok benim nazarımda” dedi.

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE KARŞI PLANLI BİR SALDIRI VAR"

Oğan, son olarak "Ben Türk milletini bu oynanan oyunlar karşısında hassas olmaya, Türk milletini bu oyunlar karşısında dikkatli olmaya davet ediyorum. Türk milleti ve Türk milliyetçiliği üzerine bir oyun oynamaya çalışıyorlar buna müsaade etmeyeceğiz. Türk milliyetçilerine karşı planlı bir saldırı var. Türk milliyetçileri bu saldırılar karşısında lütfen dikkatli olsun ama aynı zamanda susmasınlar da" değerlendirmesinde bulundu.

sinanogan-002.jpgsinanogan2.jpg

Mitingdeki skandal pankartların sosyal medyada yayılması üzerine sosyal medya kullanıcıları pankartları açanlara tepki gösterdi.

"OLACAK OLAYLARDAN SORUMLUSUNUZ"

Sinan Oğan da pankartları sosyal medya hesabından paylaşarak kendisinin hedef gösterilmesine tepki gösterdi. Oğan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı alıntılayarak "İstanbul'da Türkiye'nin bir vatandaşı, saygın bir siyasetçisi hedef gösteriliyor. Hem de ikinci defa, neyi bekliyorsun, niye engel olmuyorsun? Amacın, hedefin nedir? İşini yap! Olacak olaylardan sen sorumlusun!" açıklamasında bulundu.

ogan2.jpg

İlgili Haberler