Rıza Çalımbay'ın Sivasspor'da koltuğunun nasıl çatırdadığını futbolun Poseidonu Cevat Kol açıkladı

Rıza Çalımbay'ın Sivasspor'da koltuğunun nasıl çatırdadığını futbolun Poseidonu Cevat Kol açıkladı

CEVAT KOL / Yeniçağ

Avrupa’da büyük bir hayal kırıklığı yaşayan ve Süper Ligin ilk iki haftasında umduğunu bulamayan Sivasspor için Alanyaspor müsabakası kırılma noktasıydı. Rıza Çalımbay’ın başında olduğu Sivasspor’dan başarıya alışık olan camia hüsran yaşayınca ister istemez tepkiler yükselmeye başladı. Sakatlıklar, takımdan gidenler derken alınan kötü sonuçlar Rıza Çalımbay’ın koltuğunun çatırdamasına neden oldu. Yönetimin ekonomik anlamda küçülme kararı alması, transferlerin zamanında takıma katılamaması Çalımbay’ın elini zayıflattı. İşte bu yüzden Sivasspor için, Alanya müsabakası bir nefes alma, soluklanma müsabakasıydı.

Karşılaşma kontrollü oyun ile başladı. Maçın hemen başında gelişen bir Alanyaspor kontra atağında inanılmaz bir fiyasko yaşandı. Maçın orta hakemi Ümit Öztürk penaltı için VAR’a çağrıldı. Öztürk faul verdi. Peki VAR faul için hakem mi çağırmaya başladı? VAR  maçın hakemi Ümit Öztürk’e tavır koymuş olmalı ki, 32. dakikadaki pozisyon için çağırmadı. İlk yarıda futbol adına konuşulacak çok bir şey yok. İki takım da durumu idare eden bir müsabaka oynadı. Beşiktaş karşısında aslan kesilen o Alanya’yı tanımak mümkün değil. Bırakın futbol oynamayı, iki pas yapmaya gücü yok. Gol yemek için elinden geleni yaptı. Önce bu imkanı Yatabare’ye verdiler. Baktılar ki olmadı, dakika sonra penaltı ile yardımcı oldular. İlk yarıda karşılaşmanın tek pozisyonu Gradel penaltı ile gole çevirdi. Futbolsuz oyunla  soyunma odasına mutlu giden taraf ev sahibi takım oldu.

İkinci yarıda oynanan futbolun kalitesinde değişen bir şey yoktu. Soyunma odasında çay kahve muhabbeti yapılmış gibiydi. Herkes bildiğini okudu. Pozisyonu az, sıkıcı izlerken insanın yorulduğu bir müsabaka oldu. Alanyaspor 90. dakikada Doumbia’nın ayağından beraberlik gölünü yakaladı. Karşılaşma karşılıklı gollerle 1-1 bitti. Birer puan alıp birbirlerini üzmediler. Rıza Çalımbay cephesinde değişen bir şey yok. Yaralarını saracağı müsabakadan zamanı uzatarak çıktı. Bu takım bu kafa ile erimeye devam eder. Rıza hocanın başını yer..

İlgili Haberler