Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan adaylığını açıkladı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Olağan Mali Genel Kurul'daki kendisini hedef alan sözleri üzerine Aziz Yıldırım basının karşısına çıktı. "Kimse çıkmazsa adayım" dedi.

Editör: Ökkeş Bölükbaşı

Aziz Yıldırım, basın toplantısına Şekip Mosturoğlu ile geldi.

Toplantıya katılanlar arasında Mahmut Uslu da bulunuyor.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:

İstemesek de böyle basın toplantılar düzenliyoruz. Ben 5 yıl önceki kongreden sonra, Fenerbahçe'yle ilişkimi keserek yeni bir hayat kurdum. Siz beni rahat bırakmıyorsunuz. Ben emekli oldum.

ALİ KOÇ'U NEDEN SEÇTİNİZ?

Açıklama yapsam, neden yaptı... Yapmasam, 'Ben Fenerbahçe'yim' diyen adam neden konuşmuyor... Ali Bey'i seçen kongre üyeleri ortada yok. 16 bin kişi oy verdi. Seçtiniz.

5 senede nerede verilen sözler? Neden yoksunuz kongre üyeleri? Başkan bağırıyor, 'Başkan adayı çıksın, kongre yapacağım' diyor.

ALİ BEY’İN ŞAHSIYLA BU İŞ OLMAZ

Kongreden önce açıklamayı ben yaptım ama arkadaşlarımı da kapsıyordu. Neden yaptık? Fenerbahçe yönetimi son 5 senedir güçsüz. Ali Bey'in şahsıyla bu yürümez. Benim dönemimde, güçlü insanlar vardı.

Benim dışımda da kamuoyuna mesaj verecek, kavga edecek insanlar vardı. Bugün maalesef bu yok. Olağanüstü kongre yap deme sebebim buydu. Güven oyu iste, seçim değil.

aiziz.jpg

FENERBAHÇE BAŞKANSIZ KALMAZ

Ali Koç'a tavsiyem, güven oyu için acilen bir kongre yapması.

2024 seçimi için adaylar çıkmalıdır. En doğru adayı camia destekleyecektir. Biz de camianın fertleri olarak destekleyeceğiz. Fenerbahçe hiçbir zaman başkansız kalmaz. Benden başka kimse yok diye yürümek yanlıştır.

KİMSE ÇIKMAZSA ADAYIM

Aday çıkarsa kongre yaparım diye tehdit edilemez. Bu camia o kadar büyüktür ki, bu büyüklüğü hiç ummadığınız anda gösterir. Ali Bey, ya bir kongre yap ya da bu konuyu kapat.

Aday çıkarsa yaparım diyerek hem Fenerbahçe'yi küçültüyorsun hem de kendini. Camiayı zorlama. Hiç kimse çıkmazsa, ben adayım. Bunu böyle bil.

Bizim için aslolan Fenerbahçe'dir. Şahıslar değildir. Ali Koç değildir, Aziz Yıldırım değildir. Fenerbahçe'nin büyüklüğüdür, ona zarar gelmemesidir.

Fenerbahçe'de başkan her zaman bulunur. FETÖ'cü, hocacı, Fenerbahçe'den geçmişte maddi kazanç sağlamış insanlar aday olursa ben gelir orada bulunur ve aday olurum. Bunlar burada bulunamazlar.

Bizim o zamanki dolar ve euro borcumuz o kadar değildi ki... Bundan sonra da bu konuda kim yanlış açıklama yaparsa, onu mahkemeye vereceğim. Namuslu ve şerefli olsunlar.

FETÖCÜLERİN, HOCACILARIN BURADA İŞİ YOK
FETÖ'cü, hocacı, Fenerbahçe'den maddi çıkar sağlamış insanlar aday olursa, ben aday olurum. Bunlar bu kulübe giremez. Burada işleri yok.
En üzüldüğüm konu, 612 milyon dolar borç bıraktığımız yönündeki laflar! Bizim o zamanki dolar ve euro borcumuz o kadar değildi ki...

Bundan sonra kim yanlış konuşursa, mahkemeye vereceğim. Namuslu, şerefli, ahlaklı olsunlar! Doğru olanı anlatsınlar. Topuk Yaylası, Fenerium, basketbol salonu... Bunları basın neden yazmıyor? O söylüyor, siz de 612 yazıyorsunuz. Bu kadar mal varlığı var. Stada ne kadar para harcadık? Biz, onu yaptık.
YALAN SÖYLÜYORLAR
Erol Bilecik, Burhan Karaçam yalan söylüyor. Ali Koç da aynı şeyleri söylüyorsa, yalan söylüyor.

ŞEKİP MOSTUROĞLU:
2.5 Milyar TL seviyesinde bizden aldıkları borç, 10 Milyar TL seviyesindedir. Kulüp her yıl zarar ediyor. Bu borcu nasıl ödüyorlar? Borcu yarı yarıya indirdiklerini söylüyor, bu borcu hangi kaynaktan ödediler? Euro kuruna borç bölündüğünde rakam düşük gözüküyor. Bu bir illüzyon.

AZİZ YILDIRIM:

Basketbol salonunun tapusunu aldık. Yanındaki arsanın tapusunu aldık ve Ülker'e verdik. Murat Ülker 'Galatasaray'ın yaptığı sistem gibi, Emlak Konut ile büro ve ofisler yapalım' dedi. Onayı aldık, çalışma başladı. 230 trilyon gözüken arsayı, Fenerbahçe sahibiymiş gibi satın aldık. Ödeme yapmadık. Emlak Konut inşaatları yaparak, payını alacaktı. Ülker arazi bedelini alacaktı. Geriye kalan kar paylaşılacaktı. O da 75'şer milyon euro olarak belirlendi. Bu arsa için 230 milyon borç yazdık. Orası boş duruyor, yönetim bir şey yapmamış. Kendilerine sorun.
Kendi kendilerine rakamı şişiriyorlar. Sonra 612 Milyon Euro borç bıraktığımızı söylüyorlar. Borç 420 Milyon Euro olarak bıraktık. 90 Milyon Euro da bir girdi var. 330 Milyon Euro'ya geldik. 1998'in 15 Şubat'ın başkan oldum. 5.5 Trilyon borç vardı. 60-70 Milyon Euro'dur. Onu da düşerseniz, borç 250 Milyon Euro'dur.

LİSEYE 15 MİLYON EURO HARCADIK

10 milyon Dolar Samandıra Tesisleri'ne harcadık. Dereağzı tesislerini yaptık 15 milyon. Faruk Ilgaz Tesisleri'ni yaptık, 10 milyon da oraya harcadık. Fenerbahçe TV'yi kurduk 20 milyon Dolar da oraya harcadık. Kenan Evren Lisesi'ne 15 milyon Euro para harcadık.
Geldiğim zaman yıllık 14 milyon Dolar geliri vardı Fenerbahçe'nin. Şimdi stattan 40 milyon Dolar gelir elde ediyorlar. E ödesenize bunları o zaman. Ben stadı yapmasaydım ne olacaktı?
Fenerbahçe'den bir şey istemiyorum! Herkes beni rahat bıraksın. Ailemle, işimle uğraşayım. Beni zorla çekmeyin. Para harcamak benim için çocuk oyuncağı.

FENERBAHÇE'NİN BORCUNU SIFIRLAYACAĞIM

Adam zengindir para harcayamaz. Adamın parası yoktur çok para harcar. Mal varlıklarını toplasınlar, bu değerler üzerinden satışa çıkarsınlar. Ben hepsini alacağım! Sıfırlayacağım, Fenerbahçe'nin borcunu sıfırlayacağım.
Fenerbahçe Koleji'ni kapatmasınlar. Bir yer bulsunlar, kirasını ben ödeyeceğim. Bina yıkılacaksa, hemen yıkalım. Koleji de ben kendim yapacağım. İsteyen varsa katılsın. O çocuklar orada okumaya devam etsin. Koleji, üniversiteyi para kazanmak için yapmadık. Fenerbahçe ruhu gelişsin diye yaptık.
BU KULÜP FENERBAHÇE'NİN DEĞİLDİR
Bu kulüp; taraftarın, kongre üyesinin ve Fenerbahçe'nindir. Bu şahısların değildir. Birlik ve beraberlik istiyorsunuz, önce bunları ortadan kaldıracaksınız. Ozan Balaban, Selim Kosif'in biletlerini iptal ettiler. Eleştirmişler... Böyle şey olmaz.

DETAYLARI CANLI OLARAK AKTARIYORUZ...