Son Dakika: TÜİK bile enflasyonu gizleyemedi. Bakan Nebati bakın ne dedi

Son Dakika: TÜİK bile enflasyonu gizleyemedi. Bakan Nebati bakın ne dedi
TÜİK bile bugün yaptığı açıklamayla enflasyonu gizleyemedi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise enflasyon için tarih verdi: Döviz kurunu kapsamlı ve yenilikçi metotlar ile düşürdüğümüz gibi enflasyonu da önümüzdeki dönemde düşüreceğiz.

TÜİK, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici enflasyonu aylık yüzde 4.81, yıllık yüzde 54.4 oldu. Beklenti aylık yüzde 4.1, yıllık yüzde 53.45''ti. Türkiye''de tüketici enflasyonu en son nisan 2002''de yüzde 50''yi aşmıştı. Şubat ayında en yüksek artış aylık yüzde 8,41 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 7,00 ile ev eşyası, yüzde 6,39 ile sağlık alanında oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyonla ilgili kişisel sosyal medya hesabından tarih vererek açıklama yaptı. 

İşte o açıklama:

"Önümüzdeki dönemde mali disiplin içerisinde enflasyon ile mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız. Enflasyon karşısında yaşadığımız zorluklarda takılı kalıp hadiseyi sonsuza dek sürecek gibi görmek, bizim bakış açımızda yer almamaktadır. Döviz kurunu kapsamlı ve yenilikçi metotlar ile düşürdüğümüz gibi enflasyonu da önümüzdeki dönemde düşüreceğiz."


 

İlgili Haberler