Flaş... Akşener canlı yayında açıkladı. Millet İttifakı liderleri bu akşam toplanıyor!

Flaş... Akşener canlı yayında açıkladı. Millet İttifakı liderleri bu akşam toplanıyor!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Star TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener bu akşam saat 22.00'de Millet İttifakı lideriyle CHP Genel Merkezi'nde bir toplantı yapılacağını açıkladı...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Star TV ekranlarında gazeteci Nazlı Çelik’in gündeme dair sorularını yanıtladı.

Akşener Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesine ilişkin olarak, "İYİ Parti adına konuşabilirim. Muharrem İnce’nin çekilmesine saygı duyuyorum. Kılıçdaroğlu'nun İnce’ye davetini de olumlu buluyorum​​​​​​​" dedi.

Akşener şunları söyledi:

"Muharrem İnce’nin çekilmesine saygı duyuyorum.

İnce'nin bir kırgınlığı var en başından beri. Kazanmak kaybetmek tamamen seçmene bağlı. Seçmen veli nimettir. Kimseyle görüşmedim. Denizli'deydim. Saat 22.00'de CHP'de 6 başkan bir toplantı yapacağız. 2 gün önceden kararlaştırılmış bir toplantı bu.

İnce'ye başarılar dilerim. Kılıçdaroğlu'nun da bir daveti oldu. Ona da olumlu baktığımı belirtmek isterim."

Bugün saat 22.00’de CHP’de toplantımız var. Önceden planlamıştık

HDP ile bizim aynı masada olmamız mümkün değil

BAKANLIK DAĞILIMI

Bakanlık paylaşımı yapılmadı. Hiçbir bakanlık ismi konuşulmadı. Tuncay Özkan'ın söyledikleri sadece bilgidir. Böyle bir karar yok. Devletin olmazsa olmaz bakanlığı vardır. Koalisyonlarda adalet bakanlığını alan içişlerini bakanlığını bırakır. Tuncay Bey muhtemelen yakıştığını düşündüğü arkadaşlarını sayıyor...

FETÖ’nün bu noktaya gelmesine neden olanlar özür bile dilemedi

6’lı masada müthiş güzel işler yapıldı.

Birinci turda kazanıyoruz. Kılıçdaroğlu seçiliyor.

Seçimi kazanınca ilk talebim İstanbul Sözleşmesi olacak.

Suriyelilerin 2 yıl içinde gönderilmesini sağlayacağız...

DIŞ İLİŞKİLER

Bizim 200 yıllık bir geçmişimiz var dış politikada. Ülkelerin çıkarlarının maksimize edilmeye çalışıldığı çok ciddi bir konudur. Yani şahsım diplomasisi olmaz. Kankam Putin, dostum Trump olamaz. Kişisel ilişkiler iyidir ama ipin ucunun kaçmaması gerekir. NATO'da yeterli saygıyı gördüğümüzü düşünmüyoruz. Suriye'nin içinde demokrasi olsun derken kimine 6 milyon kimine göre 10 milyon sığınmacı geldi. Bunları 2 yıl içerisinde göndereceğiz. Coğrafyamızı aynı zamanda ekonomik coğrafya olarak görüyoruz. Sisi kavgasına ne gerek vardı. Sınırdaşlarımız 7 milyon dolarlık ekonomi hacmimiz var."

aksener-startv.jpg

İlgili Haberler