Son dakika.. Meral Akşener'den sert sözler. 'Bizi engelleyen Beştepe değil Saraçhane'

Son dakika.. Meral Akşener'den sert sözler. 'Bizi engelleyen Beştepe değil Saraçhane'
Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, yerel seçimler ile alakalı olarak İBB'ye yüklenerek:"Bizi engelleyen Beştepe değil Saraçhane" ifadelerini kullandı.

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için İstanbul'da astıkları bilboardların İBB tarafından sökülmesine tepki gösteren Meral Akşener, "Bu kez bizi (billboardlarımızı) engelleyen Beştepe değil, Saraçhane. Saray sansürüne de, Belediye sansürüne de mecbur değilsin" şeklinde konuştu.

“HERKES BİZDEN RAHATSIZ”

Akşener, siyasetteki partilerin ana muhalefet partisi olan CHP dahil herkesin kendilerinden rahatsız olduğunu ifade ederek, “Görüşleri fark etmeksizin siyasetteki herkes bizden çok rahatsız. İktidar, kurulduğumuzdan beri bizden rahatsızdı.

Zaten biliyorduk eski HDP’liler yeni DEM’liler zaten ezelden beri bizden çok rahatsızdı. Onu da biliyorduk. Son dönemde ise artık açıkça görmeye başladık ki meğer ana muhalefet partisi de bizden çok rahatsızmış.

Hal böyleyken ittifak sisteminden beslenen bu kadar çok aktörü aynı anda rahatsız edebiliyorsak milletimiz için çok doğru şeyler yapıyoruz demektir.”

“AKP İLE İTTİFAKI SİZ YAPIYORSUNUZ”

Özgür Özel Eskişehir’de ilginç bir konuşma yaptı. Bizimle ilgili imanın ötesine geçen, AK Parti ile tuhaf bazı alışverişlerimiz olabildiğini ifade eden bir konuşma yaptı.

Ağır bir iftirada bulundu. Buradan Sayın Özel’e sesleniyorum: Siz bilmeyebilirsiniz 2017’de biz hayır oyu kullanmak üzere kampanya yaptık.

Eski genel başkanımız Kılıçdaroğlu’na gidin sorun, CHP bize 1 liralık yardım yapmış mı? Cevabı hayır. Patimizi kurduğumuzda Kılıçdaroğlu bize 1 lira para yardımı yapmış mı?

Sayın Kılıçdaroğlu buna cevap vermek zorundasınız. En fazla aldığımız yardım parasını ödediğimiz salonlardır.

Sayın Özel, sorun genel başkanınıza; 2018’de CHP’den İYİ Parti’ye bir kuruş verilmiş midir? Bunun cevabını vereceksiniz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yönetimindeyken CHP, bize 1 kuruş yardım yapmış mı? Bunun cevabını vermek zorundasınız.

AK Parti’yle ittifakları dolaylı olarak yapa yapa sizler yapıyorsunuz. Biz değil.

CAN ATALAY AÇIKLAMASI

Hakkında iki defa hak ihlali kararı verilmesine rağmen içeride tutulan TİP’li Milletvekili Can Atalay hakkında konuşan Akşener, “Dün akşam Gazi Meclisi’mizde yaşananlar bize 100 yıllık Cumhuriyetimizin hukuk devleti ilkesinin ne denli büyük bir tehdit altında olduğunu gösterdi. Yargıtay’ın anayasayı tanımayarak yol açtığı hukuk skandalına TBMM eşlik etmiş oldu.

Yürütmenin yargıya baskısından yasama da payını aldı. Devlet organları arasında sorunları çözmesi gereken Erdoğan krizi derinleştirmeyi tercih ediyor.

Bu arkadaşlar için devlet kanun önemsiz hale geldi. Unuttukları bir şey var; anayasamız bu ülkenin andıdır. Uğradıkları kararların meşruiyetini neye dayandıracaklar.

Onlar ne kadar unutmuş olsalar da tarihe karşı yükümlülüğümüzü gelecek nesle karşı sorumluluğumuzu unutmayacağız” İfadelerini kullandı.

GÜNEY AFRİKA’NIN İSRAİL’E DAVA AÇMASI

İktidara bir kere daha çağrıda bulunmak istiyorum; BM soykırım sözleşmesine taraf olan ülkelerin davaya müdahil olma hakkı var.

Gelin biz de Filistin lehine davaya müdahil olalım. Katil Netanyahu’ya karşı bu davaya açma cesaretini siz değil Güney Afrika gösterdi.

Filistin konusunda bizimle hemfikirseniz, haydi buyrun. Kararı Gazi Meclisimize getirin biz varız.

İlgili Haberler