Son dakika... Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi: Türkiye tarafsız kalmamalı

Son dakika... Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi: Türkiye tarafsız kalmamalı
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya-Ukrayna gerilimi ile ilgili canlı yayında açıklama yaptı: "Türkiye tarafsız kalmamalı" İşte ayrıntılar...

Büyükelçi Vasyl Bodnar "Kimse bu tarihi unutmasın, bugünden itibaren her şey değişti. 24 Şubat''ı unutmayın" dedi. Vasyl Bodnar''in açıklamaları şöyle:

"Ukrayna silahlı kuvvetlerinden aldığımız bilgilere göre, sabah verileri itibarıyla 5 Rus uçağı, 2 Rus helikopteri düşürüldü. Birkaç kamyon yok edildi. Şu an saldırıya geçen Rus ordusunda ciddi kayıplar söz konusu. Maalesef Ukrayna askerlerinde ve sivil halkta da kayıplar var. 

Verdiğimiz kayıplarla ilgili bilgileri sizinle paylaşacağız ancak Kiev''den teyit bekliyoruz. İnternette gerçeği yansıtmayan bilgi ve belgeler var. Rusya internette enformasyon savaşını da başlattı. Bu nedenle resmi kaynaklardan doğrulanmamış bilgileri lütfen paylaşmayın.

TAMAMEN AÇIK OLACAĞIM

Size karşı tamamen açık olacağım, tam olarak neler yapacağımızı görüşmeler sonucunda paylaşacağım. Sosyal medya hesaplarımızı takip etmenizi rica ediyorum. Durum şu an kontrol altında, devletimizin savunma ve güvenlik sistemi çalışıyor. Tüm dünyadan şunu istiyorum, 24 Şubat''ı unutmayın. Bugünden sonra dünyada hiçbir şey aynı olmayacak.

TÜRKİYE TARAFSIZ KALMAMALI

Bodnar, Dışişleri Bakanlığı''nda Bakanlık yetkilileriyle görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeden sonra yeniden kameralar karşısına geçen  Vasyl Bodnar "Bodnar Montrö Anlaşması''nın 9. Maddesi uygulamaya konulmalı. O maddeye göre savaşın tarafı olan bir devletin Boğazlar''dan geçişi engellenmeli." dedi. Büyükelçi "Yaşananlara karşı Türkiye tarafsız kalmamalı, çünkü bu ihtilaf bölgedeki güvenliği tehdit ediyor. Bu yüzden Türkiye''yi aktif olmaya ve Ukraynalılara yardım etmeye çağırıyoruz. Çok teşekkür ediyorum ve Türk halkına inanıyorum." dedi.

Büyükelçi, "Türkiye''nin kararını bekliyoruz" derken taleplerinin Türkiye''de ilgili makamlara da iletildiğini söyledi.

Büyükelçi Bodnar, "Türkiye''yi tarafsız kalmamaya çağırıyoruz. İsteklerimiz insani yardımı kapsıyor. Detaylar ilgili formatlarda değerlendiriliyor. Yeterli silahlı gücümüz var. NATO üyesi olsaydık böyle bir savaş olmazdı. Şu an 2008 yılının meyvesini yiyoruz. Madrit Zirvesi''nde NATO''ya kabul edebilirler. Kabul edilirsek Ukrayna bu savaştan galip çıkar" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler