Sosyal medyada elden ele dolaşan fotoğraf: Türk savaş pilotlarının sosyal mesafe kuralını açıkladılar

Sosyal medyada elden ele dolaşan fotoğraf: Türk savaş pilotlarının sosyal mesafe kuralını açıkladılar
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyine başlattığı Pençe-Kartal Operasyonun 81 hedef imha edilirken sosyal medyada korona virüs ile ilişkilendirilen bir paylaşım dikkat çekti.

Korona virüs gündemi nedeniyle uzun süredir sınır bölgelerinde bir hareketlilik yaşanmazken, dün gece geç saatlerde sürpriz bir operasyon için düğmeye basıldı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada kahraman pilotlarımızın Irak’ın kuzeyine hava harekatı başlattığı bildirildi.

Kartal-Pençe Operasyonu kapsamında son verilen rakamlara göre 81 hedef imha edilirken sosyal medyada gündeme gelen bir fotoğraf kısa sürede viral oldu.

MASKE-MESAFE-HİJYEN

Sosyal medyada yayılan paylaşımda bir F-16 pilotumuzun maske taktığı fotoğraf, F-16 jetlerimizin operasyona giderken çekilmiş görüntüleri ve operasyondan yansıyan bir görüntüye yer veriliyor.

Paylaşımda; pilotumuzun olduğu fotoğrafa ‘MASKE’, jetlerimizin yan yana uçtuğu fotoğrafa ‘MESAFE’ ve operasyonda PKK hedeflerinin imha edildiği görüntülere ise ‘HİJYEN’ denilerek, korona virüs benzetmesi yapılması dikkat çekiyor.