Spotify arkadaşla ortak liste oluşturmaya izin verecek

Spotify arkadaşla ortak liste oluşturmaya izin verecek
Müzik dinleme platformu Spotify, geçtiğimiz günlerde kullanıcıların bir arkadaşlarıyla ortak liste oluşturmasını sağlayan ‘Blend‘ özelliğinin geleceğini açıklamıştı. Şimdi ise uygulama ‘Friends Mix’ aracını test etmeye başladığını duyurdu.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Spotify bilindiği üzere kullanıcıların müzik zevkine göre otomatik çalma listesi oluşturuyor. Yeni özellik kapsamında uygulama iki farklı kişinin dinlediği şarkıları tek bir çalma listede toplayacak. Bu liste belli dönemlerde güncellenecek. 

Ancak uygulamanın bazı şartları bulunuyor. En az üç arkadaşınızla oluşturduğunuz üç farklı Blend listesi olmak zorunda.

Özellik hem iOS''larda hem de masaüstünde yer alacak.

Uygulamayla ilgili şu açıklamalara yer verildi:

Friends Mix, sevdiklerinizle oluşturduğunuz karışımlara dayalıdır. Bu nedenle zaten bir arkadaşınızla Blend yaptıysanız, bir Friends Mix alma yolundasınız demektir. İki kişilik üç liste oluşturduğunuzda, Made Four You kısmında yeni bir çalma listesi göreceksiniz: Friends Mix. Global olarak hem ücretsiz hem de Premium kullanıcılar, iOS ve masaüstünde bu listeye erişebilirler.

Blend listesine sahip olmak için yapılması gerekenler: 

- İlk olarak Spotify arama sekmesine Blend yazmanız gerekiyor.

- Ardından, Blend yapmak istediğiniz arkadaşınız için ‘Davet Et’ kısmına dokunun.

- Arkadaşınızın daveti kabul ettiği zaman, Spotify sizin ve arkadaşınızın müzik tercihine göre bir liste hazırlıyor. Bu listeden üç tane hazırladığınızda Friends Mix listeniz de otomatik bir şekilde hazırlanıyor.

İlgili Haberler