Spotify'da yeni şarkıları keşfetme artık daha kolay

Spotify'da yeni şarkıları keşfetme artık daha kolay
Çevrimiçi müzik sektörünün en çok tercih edilen platformu Spotify, tüm chart’ları tek bir çatı altında toplayan yeni internet sitesini kullanıcılarla buluşturdu.

Müzik dünyasındaki gelişmeleri takip etmek ve yeni şarkıları keşfetmek halen çözüm bulunamayan bir sorun. Müzik platformları bu konuda çeşitli hizmetleri kullanıcılara sunarken sektörün önde gelen platformu Spotify''dan hamle geldi. 

ShiftDelete.Net''ten Mehmet Ali Ertunç''un haberine göre; Spotify, tüm chart’ları tek bir çatı altında toplayan yeni internet sitesini kullanıcılarla buluşturdu.

Spotify Charts kapsamındaki yeni internet sitesine dünyanın dört bir yanındaki sanatçılar ve dinleyiciler tarafından erişilebiliyor.

SPOTİFY CHARTS’TAKİ YENİLİKLER

Müzik türü chart’ları, hem müzik dünyasında müzik türlerinde meydana gelen değişimi gözler önüne seriyor hem de müzikseverlerin favorilerini takip edebilmelerine yardımcı oluyor. Spotify’ın müzik türü chart’larında her hafta 17 farklı müzik türünde en çok dinlenen 200 şarkı yer alıyor ve bu şarkılar, kullanıcılar tarafından oluşturulan çalma listeleri ile editoryal geri bildirimler sonrası yapılan analizlere göre kategorilere ayrılıyor.

Sanatçı chart’ları, sanatçıların kendi kataloglarındaki tüm dinlenmelerine dayalı olarak kimin zirveye oynadığını ortaya koyuyor. Her Cuma, en çok dinlenen 200 sanatçı dünya genelinde ve 65 pazarda güncellenerek dinleyicilere en sevdikleri sanatçıların yükselişlerini izleme fırsatı sunuyor.

Spotify’ın şehir chart’ları, bundan böyle Türkiye’den Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir gibi şehirlerin de dahil olduğu dünyadan 200’den fazla şehirde dinleyiciler arasında popüler olan müzikleri gözler önüne seriyor.

Her hafta Cuma günü dinleyici verileriyle güncellenecek şehir listeleri ile Spotify, kullanıcıların yaşadıkları ya da merak ettikleri şehirlerde kimlerin trend olduğunu görmeleri için yeni bir kaynak oluştururken, sanatçılara da tüm verileri detaylarını inceleme ve dünyanın dört bir yanındaki dinleyicileri daha çok hangi müziğin harekete geçirdiğini görme fırsatı sağlanıyor. 

Şehir listelerine ek olarak Spotify, ilgili şehirlerde yaşayan dinleyicilerin müzikal anlamda sahip oldukları farklı zevkleri göstermek için her hafta, o şehre özgü en popüler şarkıları dünya genelindeki popülaritesine göre sıralayan “yerel nabız” (local pulse) listelerini de müzikseverlere sunuluyor.

Yeni listelerle birlikte yeni veriler de geliyor. Artık sanatçılar, genişletilmiş görünüm sayesinde liste giriş tarihlerini, zirve anlarını ve yolculuklarını görebiliyor. Ayrıca her şarkı için eklenen “daha fazla” sekmesiyle kullanıcılar o şarkıya ait  hak sahipliği bilgilerini de bulabilecek.

Tüm bu yenilikleri deneyimlemek için “spotifycharts.com” adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Haberler