Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Kazakistan'ı tehdit etti | Ukrayna için asker vermemişlerdi

Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Kazakistan'ı tehdit etti | Ukrayna için asker vermemişlerdi
9 Mayıs'ta Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da askeri geçit töreni planlanmadığı açıklandı. Duruma tepki gösteren Rus Devlet medyası Sputnik ve RT genel Yayın yönetmeni Simonyan'ın eşi ve gazeteci Tigran Keosayan, Kazakistan'ı tehdit etti. İşte ayrıntılar...

Zafer Günü veya 9 Mayıs tarihte II. Dünya Savaşı''nın sonunda Almanya''nın kayıtsız şartsız teslimiyetini imzaladığı Sovyetler Birliği tarafından ilan edilen ve kutlanan gün olarak geçer. SSCB''nin dağılmasından sonra eski Sovyet ülkelerinin halkları zaferi kutlamaya devam etti ancak bazı ülkelerde resmi törenler kaldırılırken hükümetler kutlamaları engellemeye başladı. 

Basın servisine göre, Büyük Anayurt Savaşı olarak anılan II. Dünya Savaşı gazilerini onurlandırmak için toplamda, ülkenin tüm bölgelerinde yaklaşık 50 farklı etkinlik düzenlenecek.

SSCB saflarında savaşan Kazakistan asıllı 125 bin asker yaşamını yitirmişti.

7 ve 9 Mayıs''ta Kazakistan''ın başkenti Nur Sultan''da askeri geçit töreni planlanmadığı açıklandı. Bakanlık, törenlerin neden iptal edildiğine dair herhangi bir açıklama yapmadı, ancak ülkede koronavirüs salgını nedeniyle 2020''den beri 9 Mayıs töreni yapılmıyor.

“Ukrayna’ya dikkatli bakın”

Rus Devlet medyası Sputnik ve RT genel Yayın yönetmeni Margarita Simonyan''ın eşi,  gazeteci Tigran Keosayan, Kazakistan''ı nankörlükle suçlayarak “Ukrayna’ya dikkatli bakın” diyerek tehdit etti.

Durumu Ukraynalı gazeteci Gulsum Khalilova sosyal medya hesabından videoyu paylaşarak duyurdu.

 

 

İlgili Haberler