OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla yazdı: Türk iş insanları Ukrayna'yı nasıl dolandırdı

OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla yazdı: Türk iş insanları Ukrayna'yı nasıl dolandırdı
Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi’nin Türk iş insanları tarafından 5 milyon dolandırıldıklarını söylemesinin ardından Toygun Atilla skandalın ara yüzünü yazdı.

OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi''nin "dolandırıcılık" şikayeti üzerine gözaltına alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılanlardan birinin de Manas Savunma Sanayi Şirketi sahibi Koray Altınel olduğunu yazdı.

Krakovetsky, 7 Nisan''da Ankara Mali Şube Müdürlüğü''nde verdiği ifadesinde, Koray Altınel''in kendilerine güven oluşturmak için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını gösterdiğini, üç kez hayatını kurtardığını, annesi ile Süleyman Soylu''nun bağlantılarından dolayı ilişkilerinin devam ettiğini öne sürerek "Koray Altınel''in yardımcısı Bülent Aygün, 15 Temmuz gecesi kendisinin silahları olmasa İçişleri Bakanlığı''nın ele geçirildiğini ve bir çok silahı devletin güvenlik güçlerine ulaştıklarını anlattı. Hatta Koray Altınel, Süleyman Soylu ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını bize gösterdi. Bu şahıslara güvendim ve prensipte anlaşmış olduk" demişti.

ANNESİ AKP''Lİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANININ ABLASI

Volodymyr Krakovetsky''in sözlerinin izini sürdük.

Koray Altınel''in annesi Ankara''da iş ve siyaset dünyasının yakından tanıdığı bir isimdi.

Günaydın Altınok Altınel...

AKP''li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok''un kız kardeşi olan Günaydın Altınok Altınel, Aralık 2021''de MHP''nin kurucu ismi Alparslan Türkeş''i anma etkinliği sırasında saldırıya uğrayan isimlerden biri olarak gündeme gelmişti.

Olaydan sonra Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu''na konuşan Günaydın Altınok Altınel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''yu evladı gibi sevdiğini söyleyerek, "Onu da aradım olay yerinden. O da cevap vermedi. Sonra akşam aradım. Koruması açtı, "Söyleyeceğim abla" dedi" ifadesini kullanmıştı.

ŞİRKET DOSYASI İLE BAKAN ZİYARETİ

Odatv''nin ulaştığı o fotoğraflarda Ukrayna''yı 5 milyon dolar dolandırdığı iddia edilenlerden Koray Altınel''in annesi Günaydın Altınok Altınel ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''yu makamında ziyaret ettiği görülüyor.

Süleyman Soylu ile fotoğraf çektiren Koray Altınel''in elindeki dosyanın üzerinde ise kendisine ait olan Manas Savunma Sanayine ait logolu dosya olması dikkat çekiyor.

NE OLMUŞTU

Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi''nin şikayeti üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı geçen hafta dolandırıcılık soruşturması başladı.

Volodymyr Krakovetskyi, askeri malzeme alımı için görüştükleri Türk iş insanları tarafından 5 milyon dolar dolandırıldıkları iddiası ile hem polise hem de adliyeye başvurdu.

Volodymyr Krakovetskyi''nin şikayetçi oldukları iş insanları arasında Manas Savunma şirketi sahibi Koray Altınel ile Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat''ın eşi Murat Özvardar da bulunuyordu.

Volodymyr Krakovetskyi''nin ifadesinde şikayetçi olduğu kişiler geçen Cuma günü Ankara''da gözaltına alındı. Gözaltına alınmayan tek kişi ise gazeteci Hande Fırat''ın eşi Murat Özvardar''dı.

Dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği''ne sevk edilen şüpheliler adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Odatv''nin gündeme getirdiği haberin ardından ise Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi''nin ifadesinde şikayetçi olduğu ancak ifadesi alınmayan tek kişi olan Murat Özvardar''ın ifadesinin alınmasına karar verildi.

İfadesinin ardından Murat Özvardar, adli kontrol talebi ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İlgili Haberler