Squid Game'in yönetmeninden sosyal medyayı sallayacak "yaşlıları öldürme kulübü" geliyor

Squid Game'in yönetmeninden sosyal medyayı sallayacak "yaşlıları öldürme kulübü" geliyor
Squid Game ile büyük beğeni toplayan yönetmen Hwang Dong-Hyuk, Umberto Eco’nun bir romanından esinlenerek yeni ve çok daha şiddetli bir film olan "Killing Old People Club" filmini çekeceğini duyurdu.

ShiftDelete''den elde edilen bilgilere göre; Netflix, 2021 yılına Güney Kore yapımı ‘Squid Game’ dizisiyle damga vurdu. Netfix’in hit dizisi olan Squid Game’in ardında Koreli yönetmen Hwang Dong-Hyuk ilgi odağı haline geldi. Dizinin yaratıcısı Hwang Dong-Hyuk, yeni duyurduğu uzun metrajlı filmiyle ortalığı yeniden karıştırmayı planlıyor.

Bu film, tüm dünyayı kasıp kavurmasından bu yana yönetmenin ilk filmi olacak. Yeni projeyle ilgili haberlere göre yönetmen, ünlü bir yazarın romanından esinlenecek.

YÖNETMEN, UMBERTO ECO’NUN ROMANINDAN ESİNLENDİ

2. sezonuyla geri geleceği neredeyse kesin olan Squid Game’in başarısından sonra yönetmen, başlığı net olan bir film üzerinde çalıştığını söyledi: Killing Old People Club. Yönetmen Hwang Dong-Hyuk, Squid Game yapımcısı Jun Youn Jang ile Pazartesi günü düzenlenen uluslararası bir oturumda konuşmacı olarak yer aldı.

Dong-Hyuk etkinlikte ilk olarak, film için İtalyan yazar Umberto Eco‘nun bir romanından esinlendiğini söyledi. Ayrıca film için yaklaşık 25 sayfalık bir projenin devam ettiğini ve Squid Game’den daha şiddetli olacağını belirtti.

Hwang, film vizyona girdikten sonra bir süre büyüklerden saklanmayı planladığı konusunda şaka yapmasına rağmen filmin içeriği hakkında bir bilgi vermedi. Yönetmen, 2024’ün sonunda gelmesi planlanan Squid Game’in ikinci sezonunu yazmak için Güney Kore’ye dönme hazırlığında.

Başlangıçta Squid Game, uzun soluklu bir film olarak tasarlandı. Ancak aradan geçen yıllar sonra Eylül 2021‘de dizi olarak ortaya çıktı. Dünya çapında 142 milyondan fazla izlenen dizinin izlenme saati 1.65 milyarı aştı. İkinci sezon için planlar açıklandıktan kısa bir süre sonra, oyuncu kadrosu pek çok ödül aldı.

Squid Game, yönetmenin açık ara en popüler buluşu olsa da Hwang, 2000’li yılların başında pek çok çalışmalar yaptı. Son olarak üzerinde çalıştığı Killing Old People Club filminin çıkış tarihi hakkında bir bilgi yok.

İlgili Haberler