Fenerbahçe taraftarı 12 yıl önceki açıklamayı arşivden çıkardı! Saracoğlu Stadı 9.5 şiddetine bile...

Fenerbahçe taraftarı 12 yıl önceki açıklamayı arşivden çıkardı! Saracoğlu Stadı 9.5 şiddetine bile...
Deprem uzamanı Ahmet Ercan'ın "Fenerbahçe Ülker Stadyumu deprem açısından çok kötü" açıklamasının ardından Fenerbahçeli taraftarlardan karşı hamle geldi.

Fenerbahçe taraftarı en dayanıksız statlar listesinde adı geçen Şükrü Saracoğlu Stadı''yla ilgili 2011''deki bir açıklamayı yeniden gündeme taşıdı.

Fenerbahçe’nin stat inşaatını gerçekleştiren asbaşkan Nihat Özbağı, Şükrü Saracoğlu’nun 9.5 şiddetinde bir depreme karşı bile dayanabileceğini söylemişti. Özbağı, “Stadımızı zemin güçlendirme çalışması ile seyirci hareketlerine dayanıklı hale getirdik. Her yerine maksimum şekilde en iyi malzemeleri kullandık” diye açıklamada bulunmuştu.

Fenerbahçe taraftarları özellikle sosyal medyada bu paylaşımı yeniden gündeme taşıdı.

Bu açıklamaya rağmen dönemin Başkan Aziz Yıldırım, 1999’da yaşanan Marmara depremi sonrasında Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ı tesislere davet etti.
Onun tavsiyesi ile deprem için riski olan Kurbağalıdere bölgesinde bir dizi güçlendirme çalışması yaptı.

AHMET ERCAN NE DEMİŞTİ?

343 Digital YouTube kanalına konuk olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,  Fenerbahçe Ülker Stadyumu''nun en riskli stat olduğunu açıkladı.

''''DEPREM AÇISINDAN ÇOK KÖTÜ''''
''''Fenerbahçe Ülker Stadyumu deprem açısından çok kötü. 1999 depreminde, ''Fenerbahçeliler maçlarını bundan sonra Ali Sami Yen''de oynasınlar'' dedim, abartarak söyledim bunu. Ali Şen aradı, başkanlığı yeni bırakmıştı. ''Hocam niye dedin bunu?'' dedi bana. ''Sizin stadın yeri çok kötü. Ne yapacağız?'' deyince, ''Bir çalışma yapıp karar vermek lazım'' dedi. Bana, ''Hemen yap hocam'' deyince, ''Kulübün başı var, Aziz Yıldırım derse yaparız'' dedim kendisine.''''

İlgili Haberler