Suudi Arabistan'a kötü haber

Suudi Arabistan'a kötü haber
İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Kaşıkçı cinayetine ilişkin bir küresel yaptırım rejimi olanağının Avrupa Birliği ile birlikte değerlendirildiğini açıkladı.

İngiltere'nin, Avrupa Birliği (AB) üyesi ortakları ile Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti gibi "vahşi insan hakları ihlallerine yönelik küresel yaptırım rejimi" üzerinde çalıştığı bildirildi. 

Dışişleri Bakanlığından, sorulara verilen yazılı yanıtta, İngiltere'nin, Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesinin hesabının sorulması gerektiği konusundaki net tavrını sürdürdüğü vurgulandı.

"İngiltere'nin ve müttefiklerinin atacağı adımlar iki şeye bağlı olacak." ifadesi kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlki, Suudi Arabistan’ın yapacağı nihai açıklamanın inandırıcılığı, ikincisi de böyle korkunç bir olayın asla tekrarlanamayacağına emin olmamızdır. AB üyesi ortaklarımız ile böyle vahşi insan hakları ihlallerine yönelik küresel bir yaptırım rejimi olanağını araştırıyoruz."

Açıklamada, İngiltere'nin herhangi bir karara varmadan önce Kaşıkçı cinayetiyle ilgili soruşturmanın sonucunu bekleyeceği vurgulandı.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Trump konu hakkında yaptığı açıklamada "Trajik olayla ilgili veliaht prens bilgi sahibi olabilir" dedi. 

İlgili Haberler