Taha Akgül ve Ali Sofuoğlu Tokyo 2020'de bronz madalya kazandı

Taha Akgül ve Ali Sofuoğlu Tokyo 2020'de bronz madalya kazandı
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 14. gününde milli güreşçi Taha Akgül, Moğol Lkhagvagerel Munkhtur'u yenerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Milli karateci Ali Sofuoğlu da Güney Koreli rakibi Heejun Park'ı yenerek bronz madalya kazandı ve tarihimizin 100. madalyasının sahibi oldu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları''nda bronz madalya maçında Taha Akgül ile Moğol Lkhagvagerel Munkhtur karşı karşıya geldi.

Karşılaşmayı milli güreşçimiz Taha Akgül kazandı ve bronz madalyanın sahibi oldu.

KARATECİ ALİ SOFUOĞLU DA BRONZ KAZANDI

Milli karateci Ali Sofuoğlu, Tokyo 2020 erkekler katada Güney Koreli rakibi Heejun Park''ı yenerek bronz madalya kazandı.

ALİ SOFUOĞLU, TARİHİMİZİN 100. MADALYASINI KAZANDI

Ali Sofuoğlu''nun madalyası, olimpiyat tarihimizin 100. madalyası olarak tarihe geçti.

Nippon Budokan''da yapılan karate müsabakalarında kata kategorisinde mücadele eden Ali Sofuoğlu, Güney Koreli rakibi Heejun Park''ı yenerek bronz madalya kazandı. Ali Sofuoğlu, katada ülkemizin ilk madalyasını kazandı. Ali Sofuoğlu''nun madalyası, olimpiyat tarihimizin 100. madalyası olarak tarihe geçti.

Ali Sofuoğlu eleme turunda B Grubu''nda yer aldı. Ali, ilk katasında 27, ikinci katasında ise 27.28 puan aldı. Ortalama 27.14 puanı olan milli karateci, grubundaki 6 sporcu arasında 2. olarak sıralama turuna yükseldi. Avrupa şampiyonu, dünya üçüncüsü 26 yaşındaki Ali Sofuoğlu, sıralama turunda 27.32 puan aldı. Milli sporcu, iyi performansına rağmen üçer kez dünya ve Asya şampiyonluğu bulunan Japon Ryo Kiyuna''nın arkasında kaldı ve finale çıkamamıştı.

İlgili Haberler