Tayyip "Ucube’yi" yıkarsa helal olsun!..

Bu beton yığının gizli kodlarını Yeniçağ yazarı değerli kardeşim Selcan Taşçı, 2006 yılından beri ifşa ediyor.. Selcan ‘Kars’ lıların sesi olmuştu ve yasalar önünde gerekli kararları almışlardı.. Gelgelelim Kültür Bakanlığı kapısına dayanan bir  “direniş” (!) vardı..
Söyleyeceğim bir söz de Y-CHP için!..
CHP şimdi Karslı Gürsel’in elinde..
Türk tarihini gölgeleyerek Ermenilere selam duran bu “ucubeye” karşı 2006’dan bu yana tek söz söylediğini duymadım.. Duyduğum, şu sıra elinde tuzluk her yere koşan Y-CHP’liler,  “300 tonluk betonu İzmir Karşıyaka’ya taşımaya!!” talipmiş.. Tebrik ederim kendilerini!..
Bu beton kimin zamanında dikildi?.. 2006’da iktidar kimdi? 1.Tayyip neden hidayete
eriverdi?..
Hiç sormuyorum, yıksın delikanlı gibi sözünü tutsun razıyım..
O çıkıntı “Ucube”, ucube ötesi bir Ermeni anıtıdır.. Oraya dökülen 300 ton beton, Türk varlığının tarihinin üzerine saplanan koyu bir diaspora hançeridir..
The Economist’inden tut, BBC’sine, The İndependent’ından Die Welt’ine kadar malum Sevr cenahının azman medyasının alkışları eşliğinde, Kars’a dikilen o ucube bir “Türk anıtı” değildir.. Ermenistan’a selam duran diaspora anıtıdır.. Altında da güçlü lobilerin imzası vardır, onların en üstünde de “Anadolu Kültür A.Ş” adlı bir yapı.. Başında Osman Kavala nam şahsiyetin (o zaman ki başkanları)  yer aldığı içinde ayrılıkçı unsurlarla haşır neşir kimliklerin ön planda olduğu bir örgütlenmedir...
Kars’ın kutsal toprak alanına...
Osmanlı döneminden kalma konaklar, Selçuklu’dan İlhanlı’dan kalma hamamların bulunduğu SİT bölgesine...
Timurpaşa Tabyası’nın hemen üstüne...
Hazine arazisine ruhsatsız olarak, babalarının bostanına dalar gibi bu “ucubeyi”  dikmişlerdir Ermeni diasporasına şirinlik olsun diye!..
Bu ucubeye geçit veren Kars’ın eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu... O zaman Ak Partiliydi, sonra partisinden ayrılıp CHP’ye geçti.. Son seçimde halk onu seçmedi..
Bu adamın nasıl olup da o kutsal mekanda bu yapıya izin verdiğine ilişkin dehşet diaspora hikayeleri var!..
Selcan Taşçı diyor ki; “Bu” Ucube “Ermenistan’ın Türkiye sınırlarında kaldığını iddia ettiği topraklarıyla bütünleşme arzusunu sembolize etmektedir ve” Kucaklaşan iki insan figürü” olarak tasarlanmıştır..”
Tayyip Erdoğan’ın “Ucube” üzerinden parça pincik edilmeye başlanması da bundandır.. Malum “tasarlayıcı” zevat var güçleriyle “ucube”nin yıkılmasını önlemeye çalışıyorlar.. Medyadaki kadro, üniversitelerdeki işbirlikçiler ve bu heykele göğsünü siper eden Kültür Bakanı!..
Kars’ın bu “Ucube”den muzdarip ileri gelenleri “yıkıma” inanamıyorlar!..
Heykeltıraşın “dünyaya anlatamazsınız”  açıklaması manidardır.. “Diasporanın kararı var? Bu heykeli Erdoğan yaptırmadı ki yıktırmaya gücü yetsin!” demeye getiriyorlar!..
En önemlisi de “başında Osman Kavala’nın bulunduğu Anadolu Kültür A.Ş.’yi” işaret ediyorlar...
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, göreve geldiğinden beri bu “Ucube”den rahatsız. Muhtemelen Başbakan’a o manzarayı gösteren de Bozkuş. Başkan, “Resmi yazısı gelse hemen yıkacağım!” diyor.
Resmi yazı Kültür Bakanlığı’ndan gelecek. Başkan Bozkuş, “Koruma Kurulları’nın kararları var ama” yukarıdan birileri “engelliyor”  diyor!
Türk tarihinin üzerini örtüp, Ermeni kafasına selam duran ve içimizdeki “diaspora” tarafından kutsanan bu “ucube” beton yığınının yok edilmesini diliyoruz...

Yazarın Diğer Yazıları