Tecavüzle tehdit ettiği iddia edilmişti... İstifa etti

Tecavüzle tehdit ettiği iddia edilmişti... İstifa etti
Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Yunus Memiş, bir kadını tecavüzle tehdit ettiği yönünde yapılan sosyal medya paylaşımının ardından istifa etti.

Sosyal medyada açılan bir hesaptan, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Yunus Memiş'in bir kadını ölümle tehdit ettiği iddia edildi.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Yunus Memiş, sendikadaki görevlerinden istifa etti.

İstifa dilekçesini Eğitim Bir Sen Genel Merkezi’ne teslim eden Memiş, gerekçe olarak ise sağlık sorunlarını gösterdi.  Memiş, dilekçesinde, “Halen şube başkanı olarak görev yaptığım Eğitimciler Birliği Sendikası Diyarbakır 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Başkanlığından sağlık sorunlarım nedeni ile istifa ediyorum” ifadesini kullandı.

İSTİFA HEMEN ARDINDAN GELDİ

İstifa, Twitter'da 'Betül Gülçiçek' adıyla açılan bir hesaptan, Memiş’in kendisini tecavüzle tehdit ettiği iddiasında bulunulmasından hemen sonra geldi.

Söz konusu hesaptan 6 Aralık günü yapılan paylaşımlarda, Memiş ile yapıldığı ileri sürülen Whatsapp yazışmalarına yer verilmiş ve maruz kalınan tehditle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti.

Memiş tarafından gönderdiği ileri sürülen bu mesajlarda,“Seni benim elimden kim kurtaracak, eğer o yanlışı yaparsan seni öldürürüm. Eğer o konuşmalar bir yere sızarsa, savcıya giderse yaşatmam seni. Ben elimi bile sürmem ama yapacak çok adam var etrafımda. Savcılıkta çok dostlarım var sana inanacaklarını mı sanıyorsun. Her zaman ki yere gel yarın gelmezsen biliyorsun olacakları” ifadeleri yer alıyordu.

1576419022486-wp-1.jpg

İlgili Haberler