Cemal Tarancı, TFF seçimlerinde Büyükekşi lehine çekildi

Cemal Tarancı, TFF seçimlerinde Büyükekşi lehine çekildi
Bir süre önce TFF Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Cemal Tarancı, diğer adaylardan Mehmet Büyükekşi lehine adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu''nda (TFF) perşembe günü yapılacak olan başkanlık seçimi öncesi önemli bir gelişme yaşandı... TFF''nin isimlerini onayladığı 9 adaydan Cemal Tarancı, diğer adaylardan Mehmet Büyükekşi lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kararıyla ilgili Mehmet Büyükekşi''yle de görüşüp desteğini bildirdiğini belirten Cemal Tarancı, şunları söyledi:

"BÜYÜKEKŞİ ADINA ÇEKİLİYORUM"

TFF''ye yaptığım başvuruda başkan adaylığım kabul edilmiş ve bu hassas konuyu sizlerle paylaşmıştım. Ancak bugün itibariyle aldığım kararla adaylıktan çekildim. İnsallah geniş bir proje hazırlayarak bundan sonra yapılacak seçimde durumlar musait olursa yeniden aday olacağım. Bu seçimde başkan adaylarından sayın Mehmet Büyükekşi Beyi destekleme kararı aldığımı sizlerle paylaşmak isterim. Çünkü kendisi daha önce başta Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve STK''larda başarılı yöneticilik yapmış ve tecrübelidir. Bu nedenle seçimde bana oy vermeyi düşünen tüm delegelerde ricam oylarını Sayın Mehmet Büyükekşi''ye vermeleri yönünde olacaktır. Türk futbolunun Mehmet Büyükekşi yönetiminde ve onun projeleriyle yeni atılımlar yaparak dünyada söz sahibi ülkeler arasına girme yolunda önemli mesafeler alacağına inancım sonsuz.

Cemal Tarancı kimdir:

Doğu Turkistan kökenli olan Cemal Tarancı 1960 Gulca duğumlu olup orta öğrenimini Kayseri, lise tahsilini İstanbul''da yaptı. Daha sonra Almanya''ya yerleşen Tarancı tahsiline Münih Şehrinde Studien College''de devam etti. Ardından aynı şehirde Ludwigs Maximilians Universitesi''ni bitirdi. 2000''li yıllarda İstanbul Zeytinburnuspor''da 3 yıl idarecilik yaparak spor yöneticiliğiyle tanıştı. Aynı kulüpte 1 dönem de başkanlık yaptı. Tarancı 6 yabancı dil biliyor.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU (TFF) BAŞKAN ADAYLARI

TFF Başkan Adaylığı için TFF Statünün 38. maddesinde belirtilen yeterlilik şartları ve başvuru belgelerinin incelenerek değerlendirme yetkisi Genel Kurul Divan Kurulu''na ait olmak üzere, genel kurulda başkan adayı olmak için TFF Genel Sekreterliği''ne başvuran kişiler soyadı sırasına göre aşağıda belirtilmiştir:

1. Ufuk AKÇEKAYA

2. Ramazan ATAŞ

3. Mehmet BÜYÜKEKŞİ

4. Gökhan KIZILTAN

5. Sedat OLCA

6. Hayati ÖZGÜL

7. Ayhan SAĞALTICI

8. Cemal TARANCI

9. Hüseyin YANGIN

TFF''nin açıkladığı başkan adayları, 16 Haziran''da yapılacak genel kurul toplantısında delegelerin beşte birinin yazılı teklifini Genel Kurul Divan Kurulu''na sunmak zorunda. Aksi halde, başvuru sahiplerinin başkan adaylıkları düşecek.

TFF BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimi 16 Haziran’da yapılacak. İlk toplantıda çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantı, 17 Haziran 2022 Cuma günü saat 10.00’da Ankara’da yapılacak.

İlgili Haberler