TikTok arayüzünü değiştirmeye hazırlanıyor. Yeni tasarım nasıl görünecek

TikTok arayüzünü değiştirmeye hazırlanıyor. Yeni tasarım nasıl görünecek
TikTok uygulaması daha sade bir tasarıma geçmeye karar verdi. Şirket ilk olarak arayüzünü değiştirmek istediğini duyurdu. Videolardaki düğmelerden ve metinlerden kurtulmaya yardımcı olan ‘Clear mode’ adı verilen bu özelliği şu anda sınırlı kişi test edebiliyor.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; yeni özellik bir kullanıcı tarafından fark edildi. Sosyal medya danışmanı Matt Navarra''da bu özelliği bazı kullanıcılarda test ettiğini duyurdu. Daha sade bir uygulama olmak isteyen TikTok, ‘Temizle modu’ düğmesini bazı kullanıcılarına sundu. Bu özellik, uygulamada içerik görüntülerken ekrandaki yazıları ve diğer düğmeleri ortadan kaldırıyor.

Beğeni, yorum ve paylaşım düğmelerini kaldırmak mümkün. Sınırlı testin bir parçası olan kullanıcılar, ekrana dokunup basılı tuttuklarında seçeneği görecek. Bunu yaptığınızda, menüdeki ‘Favorilere ekle’ düğmesinin altında ‘Temizle modu’ ayarı yer alacak.

TikTok normalde ekranda çok fazla düğmeye sahip. Yeni özellik, tamamen kullanıma sunulduğunda, ekrandaki dağınıklıktan kurtulmak ve yalnızca içeriğe odaklanmak isteyenler için oldukça etkili olacak. Bununla birlikte şirket, izleme deneyimini daha keyifli hale getirecek.

TikTok Temizle modu, kullanıcı adlarının ve alt yazıların bir videonun önemli kısımlarını kapsadığı durumlarda da yararlı olabilir. Şirket, özelliği ne zaman daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunacağı hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

İlgili Haberler