Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan yazdı. Galatasaray Konya'da neden kaybetti?

Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan yazdı. Galatasaray Konya'da neden kaybetti?

Galatasaray, ligde iki haftalık galibiyet sonrası yine kaybetti, deplasmanda lig ikincisi İttifak Holding Konyaspor''a 2-0 yenildi.

Galatasaray, hem üzerindeki stresi tamamen atacağı hem Süper Lig''deki konumu bakımından rahat nefes alacağı hem de perşembe günü oynayacağı Barcelona mücadelesi öncesi özgüven kazanacağı maçta Konyaspor karşısında tanınmayacak halde idi.
Bunda öncelikle teknik direktör Domenec Torrent''in kadro tercihi etkili oldu. Zira son Çaykur Rizespor maçının en iyilerinden Feghouli Konya''ya bile götürülmedi. Taylan-Berkan ikilisi bir daha bozuldu ve Pulgar oynadı. İkinci yarılarda girince daha etkili olan Gomis bu kez 11''de sahaya sürüldü. Özellikle ilk yarıda sarı-kırmızılı takımı sahada göremedik. 45 dakika boyunca Gomis''in geri pası andıran bir topu dışında çerçeveyi tutan da tutmayan da şutu yoktu Cimbom''un...

KONYASPOR ''KAFA''DAN BİTİRDİ
Konyaspor ise 8. dakikadaki ilk pozisyonda golü buldu. Bytyqi''nin ortasını arka direkte Ahmed Hassan''ın kafayla ağlara gönderdi: 1-0. Galatasaray''ın reaksiyonu beklenirken Konyaspor oyun disiplininden taviz vermeden, sarı-kırmızılı takımın kanat ve bek oyuncularını çıkarmadan, ortadan da atakların önünü keserek mücadelesini sürdürdü. Sağlı sollu bindirmeler sonunda 20. dakikada kazanılan kornerde Bytyqi ortaladı, Adil''in kafa vuruşu direkten döndü, boş durumdaki Rahmanovic tamamladı: 2-0
Muslera''nın iyileşmesine rağmen tercih edilen Pena, oynadığı 5. maçında da kalesini gole kapatamadı. Bu sezon ilk 27 haftada 2 kafa golü yiyen sarı-kırmızılı takım da bu maçta aynı sayıda kafa golüne engel olamadı.
Skor 2-0 olduktan sonra Konyaspor oyunu ağırlaştırdı ama Galatasaray''da yine hareket yoktu. İlk 45 dakika boyunca korner kullanamadılar, bir tane isabetsiz orta yaptılar. Topa daha çok sahip olup daha çok pas yapsalar da rakip ceza alanına bile gidemediler.

TORRENT DEĞİŞİKLİĞİ GEÇ AKIL ETTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Torrent, ilk yarıdaki oyundan memnun kalmış olacak ki devre başlarken oyuncu değiştirmedi. Buna rağmen sarı-kırmızılı takımda küçük bir reaksiyon ışığı göründü. 47''de Emre Kılınç''ın vuruşunda ilk kez zorda kalan kaleci Sehic yine de gole izin vermedi. 48''de Kerem savunma arkasına sarktı ama kaleyi göremedi. Galatasaray ön alanda baskı yapıp topa daha çok hakim olsa da pozisyon üretemedi. Ahmed Hassan''ın 49''daki tehlikeli şutuna Pena uzandı.
Torrent''in aklına oyuna müdahale etmek ancak 59''da geldi. Pulgar, Boey ve Cicaldau''nun yerlerine Taylan, Omar Elabdellaoui ve Babel girdi. Fakat bu dokunuş da fazla bir değişiklik yapmadı. 73''te Berkan''ın tehlikeli kafa vuruşu, saman alevi gibi kaldı. Sarı-kırmızılı takım daha çok rakip yarı alanda göründü ama ceza alanına tehlikeli şekilde inemedi, ceza sahası dışından şutlar cılız kaldı. Konyaspor ise disiplinli oyununu sürdürüp kontrataklarla Galatasaray kalesine gelerek tehlikeler yarattı.

BU YENİLGİ TORRENT''İN HANESİNE YAZAR

Sonuçta Galatasaray ligde 2 beraberlik ve 2 galibiyet sonrası yine sahadan yenik ayrıldı. Bu mağlubiyette sarı-kırmızılı oyuncuların hırstan uzak, isteksiz, mücadele gücü göstermemesinin yanı sıra teknik direktör Torrent''in de kadro tercihleri, rakibi iyi analiz edip çözüm üretecek taktikleri üretememesinin etkisi büyük oldu. Bu yenilginin moral bozukluğu Barcelona maçını da olumsuz etkiler.

İlgili Haberler