VE KIYIM BAŞLADI

VE KIYIM BAŞLADI
VE KIYIM BAŞLADI

Kesilecek ağaçlar damgalandı. 3. köprü yapım çalışmaları Poyrazköy’deki orman katledilerek başladı.

Kesilecek ağaçlar damgalandı. 3. köprü yapım çalışmaları Poyrazköy’deki orman katledilerek başladı. Belli bir kesime rant kapısı olan köprünün, içinden çıkılmaz hale sokulan İstanbul trafiğini çözeceği iddia ediliyor.

İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprünün ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ilk inşaat çalışmaları yaklaşık 2 hafta önce Poyrazköy’de başladı. Köprüyle ilgili zemin araştırmalarının yapılabilmesi için sondaj vurulması gerekiyordu. Poyrazköy’de orman yolu da kullanılarak köprünün yapılacağı yere önce yol genişletme ve yeni yol açma çalışmaları yapıldı. Orman Bölge Müdürlüğü’nden yetkililer kesilecek ağaçları damgaladı. Ağaçların kesilip yolların tamamlanmasının ardından sondaj aleti Poyrazköy’de çalışmalara başladı. Sondaj alanındaki şantiye sorumlusu Jeoloji Mühendisi Süleyman Parlak, köprü başlangıcının yapılacağı yerden yaklaşık 50 metre derinlikten örnek aldıklarını anlattı. Anadolu Yakası’nda 24, Avrupa Yakası’nda da 24 olmak üzere toplam 48 ayrı noktadan örnek alınacağını belirten Parlak, çalışmaların 2 ay süreceğini belirtti.

Bin 275 metre
1275 metre uzunluğunda olarak planlanan köprü ayakları arasındaki mesafeyle, dünyanın en büyük dokuzuncu asma köprüsü olacak olması. Yaklaşık maliyeti 4.5 milyar TL düzeyinde hesaplanan 3. köprünün 2015 yılı sonunda hizmete açılması hedefleniyor. İçtaş İnşaat- Astaldi Ortak Girişim Grubu’nun, ihale sözleşmesi gereği projeyi 36 ayda tamamlaması gerekiyor. Köprü bağlantı yolları ve köprü civarında bulunan gayrımenkullerin değerinin fırladığı fiyatların dudak uçuklatacak düzeye çıktığı belirtiliyor. Köprünün yapılacağı ve bağlantı yollarının geçeceği semtler uzun süre gizli tutulmuştu.


2.3 milyon ağaç katledilecek
Köprü ve bağlantı yollarının tamamı için 2.3 milyon ağaç kesilmesi öngörülüyor. Yeşiller Parti üyesi Serkan Köybaşı, sadece Göktürk’teki bir bağlantı yolu için 800 bin ağaç kesildiğini ve 1.5 milyon daha ağacın kesileceğini söyledi. Köybaşı, “Hiç bir işe yaramayacak proje için Hayvanların da yaşam alanı kâr hırsı yüzünden yok edilecek” dedi.