"Doktora seni vurur yatarım" tehdidi. Şiddet ne zaman son bulacak

"Doktora seni vurur yatarım" tehdidi. Şiddet ne zaman son bulacak
Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Acil Servisi'nde hasta yakını doktoru tehdit etti.

Sağlık emekçilerine yönelik şiddet devam ediyor. Son günlerde artış gösteren şiddet ve tehdit olayları Türkiye''nin gündemine oturdu. Türkiye''de gündemden düşmeyen sağlıkta şiddet vakalarına bir yenisi daha eklendi. 

İHA''nın bilgilerine göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Acil Servisi''ne gelen F.Ş, doktor M.S.B''den hastasının dikişlerinin alınmasını istedi.

Doktorun, dikişlerin alınmayacağını belirtmesi üzerine ikili arasında tartışma yaşandı.

"SENİ VURUR YATARIM"

Doktor, F.Ş''nin hastaneden ayrılmadan kendisini, "Yarın dolu geleceğim, ben vurur yatarım, yarın geleceğim görüşeceğiz" şeklinde tehdit ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan F.Ş''nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

 

SAĞLIKTA ŞİDDET BİTMİYOR

Öte yandan en son Konya Yunak Devlet Hastanesi''nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay (39), Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji kliniğinde, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya''ya (47) tabancayla peş peşe ateş ederek öldürmüş ardında intihar etmişti. Tüm Türkiye’de ses getiren olay tepkilere sebep oldu. İnsanların canlarını kurtarmak için gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarının şiddette maruz kalmaları tepkileri daha da arttırmıştı. 

Oysa doktor Ekrem Karakaya''dan sonra defalarca doktora şiddet haberleri geldi ve gelmeye de devam ediyor. Dün öğleden önce ise İzmit ilçesindeki hastanenin acil servisine gelen hasta ve eşi, yapılan değerlendirmenin ardından yeşil alana yönlendirildi. Gerekli bilgilendirme yapılmasına rağmen sıra beklemeden eşinin muayene edilmesinde ısrar eden hasta yakını, acil tıp doktoruna sözlü saldırıda bulundu, tıbbi sekretere de yumruk atıp elini ısırdı.

Beyaz kod verilmesi üzerine olay yerine gelen polis, saldırganı gözaltına aldı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

İlgili Haberler