Ambulansın camını kafasıyla kırmaya çalıştı. işte kin ve nefret dilinin halktaki yansıması

Ambulansın camını kafasıyla kırmaya çalıştı. işte kin ve nefret dilinin halktaki yansıması
Mersin’de vakaya giden 112 acil sağlık personeline saldırı gerçekleşti. Bir vatandaş ambulansın camına kafayla yumruk atmaya çalıştı.

Sağlık emekçilerine yönelik şiddet devam ediyor. Son günlerde artış gösteren şiddet ve tehdit olayları Türkiye''nin gündemine oturdu. Türkiye''de gündemden düşmeyen sağlıkta şiddet vakalarına bir yenisi daha eklendi.

Mersin’in Akdeniz ilçesinde bir vakaya müdahale için bölgeye giden ambulanstaki sağlık görevlilerine bir vatandaş saldırmak istedi. Saldırgan vatandaş ambulansın kapısını açamayınca araca kafa atmaya başladı.

KAPIYI AÇAMAYINCA KAFA ATTI

Mersin Haber’de yayınlanan görüntülerde saldırgan araçtaki sağlıkçılara ulaşamayınca aracın camına kafa atmaya başladı. Sağlıkçılar vatandaşa tepki gösterdi. Kafa atarak camı kıramayacağını anlayan vatandaş yanındaki çöpten camı kırmak için bir şeyler aramaya başladı. Bu sırada saldırganın yanına gelen başka bir vatandaş olayı yatıştırdı.

TÜRKİYE EKREM KARAKAYA CİNAYETİNE AYAKLANMIŞTI

Konya Şehir Hastanesi''nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, Hacı Mehmet Akçay isimli hasta tarafından vurularak katledildi. Katil, cinayetten sonra intihar etti. Ekrem Karakaya''nın öldürülmesinden sonra Konya''da meslektaşları iş bırakma eylemi yaparken Türk Tabipleri Birliği ve Hekimsen 7 ve 8 Temmuz''da grev kararı almıştı. Öte yandan son zamanlarda Türkiye''de sağlığa şiddet haberleri gündemden düşmemeye başladı. 

BAĞCILAR''DA DA  SAĞLIK GÖREVLİSİNE DAYAK

Dehşet olay, 4 Temmuz''da akşam saatlerinde Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi''nde yaşanmştı. İddiaya göre, Suat Bağadur (22) ve M.C.K., saat 21.00 sıralarında çocuk acil servisine gitti. Bağadur, M.C.K için kimliksiz kayıt açtırmak istedi. Veri giriş elemanı olarak çalışan Nurullah Çalpa (31) ise kimliksiz hasta kabul etmedi. Çıkan tartışmanın sonucunda güvenlik görevlileri olay yerine geldi. O esnada Bağadur, sağlık çalışanlarının bulunduğu alana saldırdı. Bağadur, Çalpa''nın üzerine yürüyerek, yüzüne art arda yumruk attı. Olaydan sonra gözaltına alınan Bağadur, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından "Kasten Yaralama", "Hakaret" ve "Mala Zarar Verme" suçlarından tutuklanmıştı. 

İlgili Haberler