Trabzonspor-Kasımpaşa:6-0 (Maçın özeti)

Trabzonspor-Kasımpaşa:6-0 (Maçın özeti)
Spor Toto Süper Lig’in 18. Haftasında Trabzonspor ile Kasımpaşa karşılaştı. Bordo mavililer, üst üste attığı gollerle karşılaşmayı 6-0 kazandı. Kasımpaşa’da Fernandes 47. dakikada takımını 10 kişi bıraktı.

Spor Toto Süper Lig’in 18. hafta mücadelesinde Trabzonspor kendi evinde Kasımpaşa ile karşılaştı. Bordo mavililer, Teknik Direktör Hüseyin Cimşir yönetiminde çıktığı ilk lig maçında rakibini 6-0 mağlup etti. Kasımpaşa'da Jorge Fernandes ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Trabzonspor’da gol perdesini Jose Sosa açtı. Karşılaşmanın 25. dakikasında kullanılan serbest vuruşta Jose Sosa sağ ayağı ile doğrudan kaleyi düşündü ve barajı aşan top kalenin sağ üst köşesinden filelerle buluştu.

Golün hemen 2 dakika sonrasında ise Sörloth farkı 2’ye çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta Joao Pereira son çizgiye inmeden ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Alexander Sörloth kafa vuruşunu yaptı ve yerden seken meşin yuvarlak sağ köşeden filelerle buluştu.

Bordo mavililer gollerine üst üste devam ederek farkı 3’e çıkardı. Dakikalar 79’u gösterdiğinde rakibinden topu çalan Anthony Nwakaeme ceza yayı sol tarafından sağ ayağının içi ile vuruşunu yaptı ve topu sağ köşeden filelerle buluşturdu.

Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sonra erdi.

Kasımpaşa karşılaşmanın 47. Dakikasında 10 kişi kaldı. Jorge Fernandes rakibi Alexander Sörloth'u formasından çektiği gerekçesi ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Dakikalar 55’i gösterdiğinde ise Trabzonspor skoru 4-0’a getirdi. Topla birlikte ceza sahası sol çaprazına sokulan Anthony Nwakaeme rakibini geçerek ceza sahasına girdi ve pasını havadan uzak direğe doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Alexander Sörloth bekletmeden vuruşunu yaptı ve topu ağlara yolladı.

Maçın başından itibaren üstün bir oyun oynayan bordo mavililer, karşılaşmanın 83. dakikasında farkı 5’e çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta Serkan Asan'ın pası ile topla buluşan Joao Pereira son çizgiye inerek ortasını ceza sahası içi sol çaprazına doğru gönderdi. Bu noktada topu kontrol eden Anthony Nwakaeme meşin yuvarlağı düzelterek sağ ayağının içi ile vuruşunu yapıyor ve sağ üst köşeden fileleri havalandırdı.

Trabzonspor’un gol yağmuru maçın sonuna kadar devam etti. Bordo mavililerin golcüsü Sörloth, 88. Dakikada takımının 6. Golünü kaydetti. ceza sahası içi sol çaprazında topu kontrol eden Doğan Erdoğan ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Serkan Asan kafa vuruşunu yapıyor ancak top üst direğe çarparak altıpas çizgisi üzerinde Alexander Sörloth'ın önüne düştü. Golcü oyuncu bekletmeden vuruşunu yaparak skoru belirledi.