Tugay Uluçevik: “Akıncı, AKP'nin hatası sonucudur”

Tugay Uluçevik: “Akıncı, AKP'nin hatası sonucudur”
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Tayfur Sökmen olmam" sözüne tepkiler sürüyor. Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik, gelinen noktada Türkiye'nin yaptığı hataların önemli rol oynadığını söylerken, "Akıncı, AKP'nin hatası sonucudur" dedi..

FATİH ERBOZ/ YENİÇAĞ

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Tayfur Sökmen olmam" sözüne tepkiler sürüyor. Mustafa Akıncı’nın sözlerine tepki gösteren Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik "Bu günkü tablo AKP’nin, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'a karşı Annan Planını destekleyen Mehmet Ali Talat'ın yanında yer almasının sonucudur. Kıbrıs partiler üstü milli meseledir. Denktaş'a yapılanların bedelidir bu gün yaşananlar" dedi.

“DERİN ŞÜPHELER OLUŞUYOR”

Akıncı'nın sözlerini eleştiren Uluçevik, "Böyle cümlelerin kurulması yanlış. İkinci bir Tayfur sökmen olmayacağım diye eleştiren Akıncı'nın sözleri eminim Ulu önder Atatürk'ün ve yine vatansever bir insan olan Tayfur Sökmen'in, Dr. Fazıl Küçük'ün, ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın aziz ruhunu rencide ettiği kanaatindeyim. Böyle sözlerin söylenmesi Türkiye'nin Kıbrıs politikası hakkında uluslararası camiada derin şüphelerin oluşmasına sebep olacaktır. Bu davranış, yanlış olduğu kadar talihsiz, hepsinden daha önemlisi Rum-Yunan tarafının amaçlarına hizmet edecek bir davranıştır" diye konuştu.

“EN ÇOK RUMLAR MEMNUN”

Tugay Uluçevik, Akıncı'nın uyguladığı Kıbrıs çözüm siyasetinin, KKTC'nin ortadan kalkmasına ve Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs Cumhuriyeti'ne yamanarak AB'ye katılmasına, Türk askerinin adadaki varlığının sona ermesine ve sonunda osmosise (geçişme) yol açacağını savundu. Uluçevik, Akıncı'nın cumhurbaşkanı seçilmesinden en çok Rum lider Anastasiadis ve Yunan Dışişleri Bakanı Kotsiaz memnun olduğunu anımsattı.