Türk doktor korona virüsle ilgili anları anlattı: Ne olduysa 15 dakika içinde oldu

Türk doktor korona virüsle ilgili anları anlattı: Ne olduysa 15 dakika içinde oldu
Meslektaşının babası olan hastasını yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle kaybeden Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli Acil Tıp Asistanı Doktor Tutku Tanrıkulu Tek, yaşadığı tüm zorluklara rağmen şifa bekleyenlerin umudu olmaya devam ediyor.

AA 

Salgın sürecinin başından bu yana Kovid-19 servisinde görev yapan bir çocuk annesi Tek, yaşadıkları birçok sıkıntıya ve psikolojik savaşa rağmen mesleğini aşkla sürdüren doktorlardan sadece biri.

Hastalara şifa olmak için büyük fedakarlıklar gösteren Tek, bu süreçte duygusal anlara da tanık oluyor.

Yaklaşık 3 ay önce Kovid-19 testi pozitif çıkan 62 yaşındaki bir hastanın muayenesini yapan Tek, geldiğinde belirgin bir rahatsızlığı olmayan hastasının, 15 dakika içerisinde solunum sıkıntısı çekmeye başladığını fark etti.

"15 DAKİKA İÇİNDE OLDU" 

Acil Tıp Asistanı Doktor Tutku Tanrıkulu Tek, Kovid-19'la mücadele sürecinde yaşadıklarını ve duygularını anlattı.

Tek, hastasının doktor yakını olmasına rağmen herhangi bir öncelik talebinin olmadığını ifade ederek şöyle devam etti:

"Durumu kötü değildi, şikayetlerini gayet güzel bir şekilde anlattı. Doktor yakını olmalarına rağmen herhangi bir öncelik talepleri de yoktu. Şikayetlerini anlatırken doktor kızları telefonla ulaşıp kendini ifade etmek istedi. Her şey yolunda görünüyor gibi gözükürken 15 dakika gibi bir süre zarfında amcanın solunumu kötüleşti. Entübe edilmesi gerekti, 1 saat sonra kendisini kaybettik. İnsan büyük bir girdabın içindeyken ya da büyük bir yoğunluğun içindeyken aslında yaşadıklarının ne kadar büyük olduğunu anlayamıyor bazen."