Yeni soğuk hava dalgası geliyor

Yeni soğuk hava dalgası geliyor
Yurdun batı bölgelerinde 4 gündür görülen soğuk ve kar yağışının ardından Pazartesi günü yeni bir soğuk hava dalgası geliyor. Salı, Çarşamba ve Perşembe ise her yer buz kesecek

Genellikle ülkenin Doğusunda görülen soğuk ve kar yağışı bu kez Batı illerini esir aldı. Geçtiğimiz salı gününden beri kar yağışı, fırtına ve soğuk hava nedeniyle yollar kapandı, deniz ve hava ulaşımı sekteye uğradı, yüzlerce köy yoluyla bağlantı koptu. Günlerdir kapalı olan karayolları dün karın etkisini biraz yitirmesiyle açılabilirken, bir kötü haber daha geldi. CNNTürk’te konuşan Bünyamin Sürmeli, pazartesi gününden itibaren yeni bir soğuk hava dalgası geleceğini, salı, çarşamba ve perşembe günlerinin çok soğuk olmasının beklendiğini söyledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre de soğuk ve yağışlı hava 2015 yılının ilk günlerinde de ülkenin büyük bir bölümünde etkili olacak. Bugün, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Marmara’nın kuzeydoğusunda yağmur ve sağanak, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Ankara, Konya, Aksaray ve Çankırı çevreleri karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hafta sonu
 Cumartesi günü  Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu ile Ağrı ve Iğdır çevreleri yağışlı.Yağışlar Anadolu’nun yağış alan kesimleri ile Kahramanmaraş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Pazar günü de Marmara, Kuzey Ege, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, genellikle yağmur, Trakya, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Kütahya, Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Bolu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.