Kiev'den Türk müteahhitlere davet. Dolar bazlı devlet garantisi verirsen hemen gelirler Zelenskiycim

Kiev'den Türk müteahhitlere davet. Dolar bazlı devlet garantisi verirsen hemen gelirler Zelenskiycim
Ukrayna’dan Türk müteahhitlere yıkılan köprülerin yapılması için davet geldi. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren “Ukrayna devleti orada iş yapan bazı meslektaşlarımızı Kiev'deki 1- 2 köprünün hemen yapılması için davet etti" dedi.

Türk müteahhitleri Kiev için sefer görev emrine hazırlanıyor.Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı (TMB) Erdal Eren Ukrayna’dan savaşta yıkılan köprülerin yapılması için davet aldıklarını söyledi.

Yurtdışımüteahhitlik hizmetlerinde 2021''i 30.7 milyar dolarlık iş hacmiyle bitirdiklerini belirten Eren, "Orta vadede 50 milyar dolar, 10 yılda ise 100 milyar dolarlık iş üstlenebiliriz. 1972''den bu yana Rusya''da 85 milyar dolarlık, Ukrayna''da toplam 9 milyar dolarlık iş alındı. Libya''da iç savaş çıktığında şantiyelerimiz talan edildi. Ukrayna''da şantiyelerimizin bir camı bile kırılmadı. Yerli çalışanlar gönüllü bekçilik yapıyor. Ruslar şantiyeye girse de ''Türk firmasıyız'' dendiğinde ''işinize devam edin'' deniyor. Şu ana kadar hiç ir şantiyemize halel gelmedi. Ukrayna devleti orada iş yapan bazı meslektaşlarımızı Kiev''deki 1- 2 köprünün hemen yapılması için davet etti" dedi.

TÜRK İŞÇİ GELİR VERGİSİNDEN MUAF OLSUN

TÜRK müteahhitlerin yurtdışında Türk işçi çalıştırmak istediğini ancak bazı sorunlar yaşadıklarını anlatan Eren, "Vergisel bazı sorunlar ve mevzuatta sıkıntılar var.Türk işçiler hem Türkiye mevzuatına göre hem de iş alınan ülkenin mevzuatına göre değerlendiriliyor. Bu yanlış.

Türk müteahhitler yurtdışında iş üstlendiklerinde Türkiye''de nasıl vergiden muaf tutuluyorlarsa, Türk işçiler de yurtdışında kazandıkları maaşlar için gelir vergisinden muaf tutulmalı" açıklamasında bulundu.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, konut sektörü için açıklanan paketin satışlara ivme kazandıracağını da söyledi.

 

İlgili Haberler