Beşiktaş'ın efsane oyuncularından Necdet Ergün, Galatasaray'a elle attığı golü böyle gösterdi

Beşiktaş'ın efsane oyuncularından Necdet Ergün, Galatasaray'a elle attığı golü böyle gösterdi
1983-84 sezonunda Galatasaray ile Ali Sami Yen Stadı’nda Beşiktaş'ın yaptığı maçta eliyle gol atan Necdet Ergün o pozisyonu işte böyle canlandırdı.

Bir dönem Trabzonspor ile Beşiktaş’ta forma giymiş ve özellikle Siyah-Beyazlı taraftarlarca unutulmayan isimler arasında yer alan Necdet Ergün tarihe geçen pozisyonu gazeteci Hilmi Türkay’a canlandırdı.

Ali Sami Yen Stadı’nda 1983-1984 sezonunda Galatasaray’a eliyle attığı golü anlatan Necdet, hakem Özcan Oal’ın golü vermesinin ardından itirafta bulunmuş.

“Beşiktaş forması üzerimdeyken yalan söylemek bana yakışmazdı” diyerek o anı anlatan Necdet Ergün o dönem büyük takdir toplamıştı. ‘Bütün Türkiye gördü bir tek hakem göremedi’ diye pozisyonu itiraf ettiğini söylen Ergün pozisyonu da bu fotoğraftaki gibi canlandırdı.

Necdet Ergün kimdir?

(d. 5 Mayıs 1954, Sivas), Türk eski millî futbolcu, futbol antrenörü. Trabzonspor ve Beşiktaş futbol takımın unutulmaz sağ açıklarındandır. 80''li yılların ilk yarısında unutulmaz maçlar çıkarmıştır. Bu maçlardan birinde topu elle düzelterek rakip ceza alanına girmesi sonucunda Gırgır dergisinin o haftaki sayısında Necdet beye el kramponu tasarımlı bir karikatüre konu olmuştur.

Kulüp kariyeri

Futbola Anadolu Üsküdar takımda başladı. Boluspor''da profesyonel oldu ve oynadığı futbolla dikkatleri çekti. Trabzonspor''a transfer olarak bu takımın efsane kadrosu içinde yer aldı. 1979 yılında Beşiktaş''a transfer oldu. Beşiktaş''ta da 1981/1982 ve 1985/1986 sezonlarında şampiyon kadro içinde yer aldı. 1986 yılındaki şampiyonluk sonrası futbolu bıraktı. Millî takım kariyeri: 14 kez millî formayı giydi.

İlgili Haberler