Türk çocuklarının muhteşem İstanbul buluşması

Türk çocuklarının muhteşem İstanbul buluşması
Türk çocuklarının muhteşem İstanbul buluşması

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen Türk Dünyası Çocuk Şöleni’nin 19’uncusu İstanb

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen Türk Dünyası Çocuk Şöleni’nin 19’uncusu İstanbul’da başladı. Etkinlikler 15 Haziran’a kadar devam edecek

 

Türk Dünyası Çocuk Şöleni’nin 19’uncusu İstanbul’da renkli bir yürüyüşle start aldı. Türk Dünyası Şölen Yürüyüşü, Türk Cumhuriyetleri ve topluluklarından gelen yaklaşık 500’e yakın konuk öğrenci ve 40’a yakın çocuk grubunun katılımıyla, Kadıköy İhsan Sungu İlköğretim Okulu’ndan başladı. Milli giysileri ve bayraklarıyla bando ve ülke müzikleri eşliğinde gerçekleşen yürüyüş Altıyol istikametinde tam bir şenlik havası içinde devam ederek Kadıköy İskele Meydanı’nda sona erdi. Kadıköy Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuk grupların bir kısmı gösterilerini sundu.

 


Halk oyunları gösterisi

 


Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Közhan Yazgan, bu yılki şenliklerin Vakıf Başkanı merhum Prof. Dr. Turan Yazgan’ın vefatından sonraki ilk şölen olması sebebiyle ayrı bir önem arz ettiğini ifade etti. Yazgan şöyle konuştu: “Turan Yazgan Hocamızın çizdiği hedefler doğrultusunda Türk çocuklarının birbirini tanıması, kaynaşması, birbiriyle kucaklaşması, Türklüklerinin ve kardeş olduklarının farkına varmaları, Türklük şuuruna ve gururuna sahip olmaları için başlatılan Türk Dünyası Çocuk Şölenleri devam edecektir.” Yarın saat 09.00’da Sarıyer Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda halk oyunları gösterileri gerçekleştirilecek. Verilecek konserde Tuğba Altıntop, Alişan ve Ece Seçkin ile Kazakistan’ın meşhur sanatçılarından Arslanbek Sultanbekov sahne alacak.

 

Birçok ülkeden geldiler

 

19. Türk Dünyası Çocuk Şöleni’ne Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, KKTC, Rusya Federasyonu, Moldova, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Kosova, Makedonya, Yunanistan, Suriye, Irak, İran, Afganistan ve Suriye Türkmenleri’nden de katılım oldu. Bu arada Türkiye’de adları maalesef fazlaca bilinmeyen ve Rusya Federasyonu içinde özerk cumhuriyetler olan Saha, Şor, Altay, Dağıstan, Balkar, Nogay, Karaçay, Kumuk, Kalmuk Türklerinin yanında Ukrayna’dan Kırım, Moldova’dan Gagauz Yeri bölgesinden de çocuklar şenliğe katıldı.