Türkiye Rusya'dan borç alacak. Dünya savaş halindeki Rusya'yı boykot ediyor. Gazeteci Fatih Ergin 13 gün önce söylemişti

Türkiye Rusya'dan borç alacak. Dünya savaş halindeki Rusya'yı boykot ediyor. Gazeteci Fatih Ergin 13 gün önce söylemişti
Rus bankalarının Türkiye’ye ruble kredisi verebileceği ve Türkiye’nin Gazprom’a ruble ile ödeme yapacağı belirtildi. Ayrıca Gazeteci Fatih Ergin de günler öncesinden "Rus rublesi" anlaşmasını sosyal medya hesabından açıklayarak "Türkiye, Rusya'dan enerji ithalatının bir bölümünü ruble ile yapacak" demişti. 

Türkiye ile Rusya arasındaki doğalgaz ticareti ödemelerinde rubleye geçilmesi konusunda anlaşma sağlandı. 

Bloomberg, bir Rus bankasının Türkiye''ye ruble cinsi kredi verebileceğini, Türkiye''nin de bu ruble ile Gazprom''a ödeme yapabileceğini yazdı. Böylelikle Rus bankası, Türkiye’ye ruble cinsi borç verebilecek ve Türkiye’nin de bu ruble ile Gazprom’a ödeme yapabileceği belirtildi. 

Bloomberg, bir Rus bankasının Türkiye’ye ruble cinsi kredi vereceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 5 Ağustos’ta Soçi’de gerçekleşen zirvede alınan kararlardan biri de Türkiye’nin doğalgaz ödemelerinin bir kısmını Rus para birimi ruble ile yapılması olmuştu.

Ekonomist Selva Bahar Baziki, Alexander Isakov ve Ziad Daoud imzasıyla yayımlanan “Türkiye-Rusya gaz anlaşması neden ikisi için de iyi?” başlıklı analizde, anlaşmanın ABD ve Avrupa tarafından hoş karşılanmayacağı ancak iki ülkenin de bu anlaşmadan kazançlı çıkabileceği vurgulandı.

Anlaşmanın olası mekanizmasına değinen yazarlar, Gazprombank gibi bir Rus bankasının Türkiye’ye ruble cinsi borç verebileceğini ve Türkiye’nin de bu ruble ile Gazprom’a ödeme yapabileceğini belirtti.

Öte yandan Yeniçağ Haber Müdürü ve Gazeteci- Yazar Fatih Ergin, sosyal medya hesabından Türkiye''nin ruble cinsi borç ödemesine ilişkin uyarılar yapmış ve 13 gün önce konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. 

Gazeteci Ergin, "Yandaşların allayıp pulladıkları Rus rublesi anlaşması şu; Türkiye Rusya''dan enerji ithalatının bir bölümünü ruble ile yapacak." ifadelerini kullanmıştı. 

"RUSYA''DAN MİLYARLARCA DOLAR ÖDEYİP ALACAĞIZ"

Ergin paylaşımında şunları söyledi:

"Yandaşların allayıp pulladıkları Rus rublesi anlaşması şu; TR Rusya''dan enerji ithalatının bir bölümünü ruble ile yapacak. Konvertibl para birimi olmayan rubleyi Rusya''dan milyarlarca dolar ödeyip alacağız. Sonra bu rubleyi doğalgaz ve petrol karşılığı Rusya''ya ödeyeceğiz!"

İlgili Haberler