Emre Mor'un Fenerbahçe'ye neler katar

Emre Mor'un Fenerbahçe'ye neler katar

FATİH SABOVİÇ

Yeni sezon için transfer çalışmalarına ara vermeden devam eden Fenerbahçe, Karagümrük’ten 24 yaşındaki kanat oyuncusu Emre Mor’u kadrosuna kattı.
Sarı lacivertliler, Karagümrük’ü 2 milyon Euro bonservis ve sonraki satıştan yüzde 20 pay ile ikna ederken, oyuncunun ise yıllık 750 bin Euro alması bekleniyor.

JESUS DÖNEMİNİN 3. TRANSFERİ OLDU
Peki; Lincoln Henrique ve Bruma’dan sonra üçüncü transferini yapan Fenerbahçe’de sağ kanat oyuncusu Emre Mor neler yapabilir? Emre’nin artı ve eksi özellikleri nelerdir? Gelin, birlikte göz atalım…

“TÜRK MESSİ” GERİ DÖNEBİLECEK Mİ?
Öncelikle bu transferin, Şampiyonlar Ligi ön elemesine doğru yaklaşılırken sonlandırılmış olması büyük bir avantaj. Jorge Jesus, zihnindeki sistemi yavaş yavaş takımına kattığı isimlerle sahaya da entegre edebilmeye başlıyor.
Portekizli çalıştırıcının onayı ile geçmişteki Dortmund yıllarında, “Türk Messi” olarak bilinen Emre Mor kadroya katıldı.

VOLKAN DEMİREL’LE KENDİNİ BULDU
Yaşadığı mental problemler, istikrarsızlık, özel hayatına dikkat etmemesi ve erken gelen şöhreti kaldıramamasından ötürü geçmişte Borussia Dortmund, Celta Vigo, Galatasaray ve Olympiakos’ta bekleneni bir türlü veremeyen Emre Mor, Karagümrük’te özellikle teknik direktör Volkan Demirel ile yeniden kendine gelmişti.

DEMİREL: “EMRE’NİN KAVGASI KENDİSİ İLE…”
Emre Mor için eski Fenerrbahçeli hocası Volkan Demirel’e danışıp görüş isteyen Fenerbahçe, olumlu referans aldı.
Demirel, Emre için, “Karagümrük’ün başına geçtiğimde, Emre Mor’dan nasıl daha fazla yararlanırım sorusuna yanıt aradım. Oyuncuyla yaptığım görüşmelerde anladım ki onun kavgası ne karşı takım oyuncularıyla, ne taraftarlar ne de hakemleydi. O, kendiyle kavgalıydı. Bir şeyleri başaramamanın sıkıntısını yaşayıp, onu dışa vuruyordu. Emre Mor’la yaptığım görüşmede yeteneklerini iyi kullanması gerektiğini, futbolun sadece çalım ve şut atmaktan ibaret olmadığını söyledim. Bireysel oyununun takım oyunuyla birleştiği anda neler yapabileceğini anladı” demişti.

“FENERBAHÇE İÇİN DOĞRU OYUNCU”
Sözlerine Emre Mor''un Fenerbahçe için doğru oyuncu olduğunu söyleyerek devam eden Demirel, "Emre Mor, kesinlikle çok iyi bir öğrenci. Kısa zamanda büyük mesafeler katetti. Kendine olan güveni geri geldi. Ardından bir hücum oyuncusunun en ileriden gelip, savunmaya nasıl yardım edebileceğini ispatladı. Bence Fenerbahçe için doğru bir oyuncu. Transfer edilmesi çok isabetli olur. Tabii ki bu konuda son kararı Fenerbahçe’nin teknik heyeti verecektir” yorumunda bulunmuştu.

O ARTIK ESKİ EMRE DEĞİL…
Karagümrük’te Volkan Demirel’in gelişi sonrası özel hayatını düzene sokup tam bir profesyonel gibi yaşamaya başlayan Emre Mor’un saha içi agresifliğini yok etme konusunda da önemli gelişme kaydettiği biliniyor.

10 GOLE DİREKT ETKİ ETTİ
Emre Mor geride kalan sezonda 26’sı Süper Lig’de, 3’ü de Ziraat Türkiye Kupası’nda olmak üzere 29 resmi maçta görev yaparken 6 gol, 4 asistle 10 gole direkt katkı verdi.

POZİTİF YÖNLERİ…
İşte Emre Mor’un olumlu yönleri:
+ Topla birlikte ve topsuz oyunda çok hızlı. Tam Jorge Jesus’un atak ve tempolu oyununa uyacak, dip çizgiye topla inip tehlike yaratacak isim.
+ Oyun zekası ve tekniği üst düzey. Bu özelliklerin yanına Karagümrük’te skora gol ve asist katkısını da ekledi.
+ Fenerbahçe’de sağlam ve kaliteli bir orta saha yapısı kurulursa; Emre’nin savunma yönünde yaşadığı zaaflar da göz ardında kalabilir.
+ Şu anda hâlâ kariyerinde ikinci fırsatı kullanabilecek yaşta… Fenerbahçe’de yeniden doğacağına olan en büyük inancım Jorge Jesus faktörü…

NEGATİF YÖNLERİ…
- Geçmişte yaşadığı istikrarsız kariyer ve iniş çıkışlar Emre için hep bir soru işareti teşkil edecek.
- Bir konuda başarılı olamadığında bu durum Emre’de agresiflik yaratıyor. Ancak Emre bu agresiflik ile kendi kendine mücadele edemeyip özellikle rakiplere karşı agresifleşiyor. Karagümrük’te ortadan kaldırmaya başladığı bu etkiyi, Fenerbahçe’de yok etmeli.
- Sakatlıklar daha kariyerinin en başında 13 yaşından beri peşini bırakmadı. Artık fiziksel olarak sağlıklı fakat saha dışında özel hayatına daha çok dikkat edip, tamamen saha içerisine yönelmeli ve orada kalmalı.
- Takım oyuncusu olmak konusunda hep problemler yaşadı. Fenerbahçe camiası ve taraftarın ona sahip çıkacaktır ve böylelikle bir aile ortamı kurulursa Emre, maksimum performansını verecektir.

Yazarın Diğer Yazıları