Elin yabancısı Türkiye Arap ülkesi değil diye bu filmi hazırladı. Türkiye’yi Arap ülkesi olarak göstermişlerdi

Elin yabancısı Türkiye Arap ülkesi değil diye bu filmi hazırladı. Türkiye’yi Arap ülkesi  olarak göstermişlerdi
Türkiye'de yaşanan kontrolsüz Araplaşma yurdun dört yanında etkisini göstermeye devam ediyor. Araplaşmanın etkileri Türkiye'nin yabancılar arasındaki bilinirliğine de zarar veriyor. Türk kültürünün ne olmadığı maruz kalınan kültürel dezenformasyona karşı hazırlanan İngilizce bir video ile tane tane anlattı.

Türkiye''de yaşanan Araplaşma krizi sonuçlarını her geçn gün daha keskin bir şekilde gösterirken sosyal medyaya düşen İngilizce bir video ''Türk kültürü nedir ve ne değildir?''i apaçık gösterdi. 

Videoyu Twitter''dan paylaşan bir  sosyal medya kullanıcısı paylaşımını "Türkiye arap ülkesi değil. Elin yabancısı, ülkemiz için düzeltme videosu hazırlamış. Ne günlere kaldık." notu ile yayımladı.

TÜRKİYE''DE ARAPLAŞMA SORUNU

Türkiye bir yandan yoğunlaşan Arap nüfusun etkisi ile içeride Arabistan''a dönüşmeye devam ederken, dışarıda da Türk kültürünün tanımlaması ciddi şekilde zarar görüyor. Yabancılar arasında Arap gelenekleri Türk kültürünün bir parçası olarak aktarılıyor. Kültürümüzün doğru anlatımına ilikin hazırlanan ingilizce bir video, kültürümüze enjekte edilmeye çalışılan Arap alışkanlıklarını gözler önüne serdi. 

İktidarın sığınmacı politikalarındaki ısrarı kendisini, baskın Arap nüfusu ve şehirlerimizin araplaştırılmış silüeti olarak gösteriyor. 

Araplaşma krizinin temeline bakıldığında ise eğitimde atılan adımlar göze çarpıyor. Özellikle Kanal İstanbul için planlanan ilçelerde çok sayıda yabancı müfredatla Arap çocukları şu an eğitim alıyor. Bir ev alana 45 gün içinde tüm ailesine de vatandaşlık verilmesi de cabası. 

Arap nüfusundaki artışa savaşlar gerekçe olarak gösterilse de, Türk kültürünün Araplaştırılmasının temeli yıllar öncesine dayanıyor. AKP iktidarı döneminde devlet politikalarıyla sınırlarımız içinde güçlenen Arap kültürü, dünyanın birçok yerinde de "Türk kültürüymüş gibi" görülüyor. Arap kültürüne ilişkin objeler, gelenekler, davranışlar Türklere özgüymüş gibi aktarılıyor. 

Buna karşılık erimeye yüz tutan kültürümüzü aktarabilmek ve koruyabilmek için gözle görülür adımlar atılmıyor. 
 

İlgili Haberler