Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, Twıtter yönetim kurulundan ayrıldı. Asla CEO olmam demişti

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, Twıtter yönetim kurulundan ayrıldı. Asla CEO olmam demişti
Twitter'ın kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey, yönetim kurulundan ayrıldığını duyurdu. Bir daha asla Twitter CEO’su olmayacağını açıklamıştı.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Twitter kurucularından Jack Dorsey, CEO’luk görevinden ayrıldığını bir mektupla açıklamıştı. Görevi Parag Agrawall üstlenmişti. 

Yönetim Kurulu’ndan ayrılma planı Dorsey için yeni bir şey değil. CEO görevinden ayrıldığından beri ayrılmak isteyen Dorsey 2022 hissedarlar toplantısında görev süresinin dolduktan sonra ayrılacağını söylemişti.

Jack Dorsey’in Elon Musk’ın Twitter’dan hisse satın alması ve devralması konusunda olumlu bir tutumda olduğu bilinenler arasında. Kurucu, geçtiğimiz ay yapılan bir röportajda Elon Musk ile ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirmişti:

“Prensip olarak, kimsenin Twitter’a sahip olması veya onu yönetmesi gerektiğine inanmıyorum. Twitter, bir şirket değil, protokol düzeyinde bir kamu malı olmak istiyor. Ancak şirket olma sorununu çözmek için Elon güvendiğim tek çözüm. Onun bilincine ve ışığını yayma misyonuna güveniyorum. Elon’un ‘maksimum derecede güvenilir ve geniş kapsamlı’ bir platform oluşturma hedefi doğru olandır.”

Twitter, Elon Musk haberlerinden sonra bugün de Jack Dorsey’in Yönetim Kurulu’ndan ayrılması haberiyle gündeme oturdu. Öte yandan bot hesapların şirketin belirttiğinden çok olması nedeniyle Elon Musk, satın alma işlemlerini askıya aldı. Fakat ünlü iş insanı, yaptığı açıklamada bu durumun geçici olduğunu ve hala satın almakta kararlı olduğunu açıkladı.

İlgili Haberler