Sırtından bıçaklandı | Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e büyük ihanet

Sırtından bıçaklandı | Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e büyük ihanet
Zelenskiy'in Brütüs'ü en yakın arkadaşı çıktı. Zelenskiy'in yakın arkadaşı Ukrayna'da İstihbarat Servisi (SBU) Başkanı Ivan Bakanov, Rusya tarafına geçti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, göreve vekaleten Tuğgeneral Vasil Malyuk'un atanmasına karar verdi. 

Devlet Başkanlığının internet sayfasında yayımlanan karara göre, SBU Başkanlığına, kurumun Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Malyuk vekaleten atandı.

Zelenskiy, dün, SBU Başkanı İvan Bakanov ile Ukrayna Başsavcısı İrina Venediktova''yı görevden almıştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Zelenskiy, işgal altındaki topraklarda kalan 60''tan fazla Güvenlik Servisi ve kolluk kuvvetleri çalışanının Ruslarla iş birliği yaptığını belirterek, bu durumun yöneticilerle ilgili ciddi sorunlar uyandırdığını kaydetmişti.

"Karşı tarafın saflara geçti"

Gazeteci Gülsüm Khalilova haberi kişisel twitter adresinden;

"Cumhurbaşkanı Zelenski, Ukrayna istihbarat Servisi (SBU) Başkanını ve ülke başsavcısını görevden aldı.

İstihbarat Başkanının görevden alınmasına neden, Rusya''nın işgal ettiği yerlerin bazı bölge görevlileri karşı tarafın saflara geçmesi." diyerek duyurdu.

Görenden alınan Ukrayna''da İstihbarat Servisi (SBU) Başkanı Ivan Bakanov, Zelenskiy''nin çocukluk arkadaşı.

Haberi okuyanlar ''Zelenskiy''in Brütüs''ü en yakın arkadaşı çıktı'' demekten kendini alamadı.

Sende mi Brütüs hikayesi nedir?

15 Mart MÖ 44''te Julius Sezar, en yakın arkadaşı Marcus Junius Brütüs liderliğindeki kızgın bir grup senatör tarafından sırtından bıçaklandı. Brutus Sezar''ın en yakın arkadaşıydı. Sezar''ın önce saldırganlara karşı koymaya çalıştığı, fakat Brutus''u görünce, bu sözleri söylediği ve karşı koymayı bıraktığı rivayet edilir. 

İlgili Haberler