Ünlü gazeteci Taksim'deki taksi anısını anlattı

Ünlü gazeteci Taksim'deki taksi anısını anlattı
Ünlü gazeteci Erdal Kaplanseren İstanbul'da taksi sayısının yeterli olduğunu söyleyenlere, kendi ülkesinde mülteci muammelesi gördüğünü anlatarak yanıt verdi. 

Sosyal medyada Taksi Durakları Dayanışma Platformu isimli hesaptan İstanbul''da taksilerin yeterli olduğuna ilişkin bir paylaşım yapıldı.

Yapılan paylaşımda İstanbul''da taksi müşterisinin taksiye ulaşamamasının nedeni Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi gösterildi.

"TAKSİ YETERLİ, TARİFE YETERLİ DEĞİL"

"İstanbula 17.395 adet taksi yeterlidir" denilen paylaşımda "Yeterli olmayan tek şey tarife ücretidir. Dünyanın hiç bir yerinde bir bardak kahveden daha ucuz taksimetre tarifesi yoktur. İstanbulun hakiki taksi müşterisinin taksiye ulaşamamasının tek sorumlusu Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesidir" ifadesi kullanıldı.

"ÇÜNKÜ ARAP DEĞİLDİK"

Yapılan bu paylaşıma tepki gösteren gazeteci Erdal Kaplanseren ise 1 yaşındaki oğlu ile yaşadığı mağduriyeti anlattı.

Yaşadığı mağduriyetin Türk vatandaşı olmasından kaynaklandığını ve Arap olsaydı bunu yaşamayacağını ifade eden Kaplanseren, "Taksim Sıraselviler''de en az 20 taksi boş beklerken, 1 yaşındaki oğlum kucağımda, yağmurda ıslanarak bizi alacak bir taksi aramıştım. Hiçbir taksici bizi almamıştı çünkü Arap değildik. Vicdandan, vatanseverlik filan hiç girmeyin o toplara. Çoğunuz böylesiniz, bunu biliyoruz" diye yazdı.

İlgili Haberler