Kredi kartı yerine 'Kızılay Kart'

Kredi kartı yerine 'Kızılay Kart'
Kredi kartı yerine 'Kızılay Kart'

Ramazan ayında uygulanacak projeyle; Türk Kızılayı’na yapılan nakdi bağışlar, “Kızılay Kart”lara yüklenecek. M

Ramazan ayında uygulanacak projeyle; Türk Kızılayı’na yapılan nakdi bağışlar, “Kızılay Kart”lara yüklenecek. Maddi durumu yetersiz vatandaşlar ihtiyaçlarını bu kartla karşılayacak

 

Türk Kızılayınca ilk kez geçen ramazanda uygulamaya konulan yardım kartı modeliyle maddi durumu yetersiz vatandaşlar kendilerine sunulana değil ihtiyaç duyduklarına ulaşabiliyor. Ülke genelindeki 750’ye yakın Türk Kızılayı şubesi çalışanlarınca yapılan detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahipleri tespit edildi. Maddi durumu yetersiz vatandaşlara, merhamet ellerini uzatan yardımseverler, Türk Kızılayı Kurumsal Kaynak Yönetimi Programı (ERP) sayesinde bağışlarını takip edebilecek ve bilgi alabilecek.

 

 

İhtiyacı olana verilecek

 


Proje kapsamında yardımseverlerin Türk Kızılayına emanet ettiği nakdi bağışlar, Halkbank’ın hazırladığı Kızılay Kartlara yükleniyor. Kartlar, Türk Kızılayının gerçekleştireceği detaylı incelemenin ardından, gerçek ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor. Yoksul vatandaşlar, kredi kartının kullanılabildiği tüm alanlarda, ihtiyaçlarını Kızılay kartıyla kolayca karşılayabiliyor. Kızılay Kart modeliyle belirlenen yardım tutarları 2013’te de lojistik operasyona gerek kalmadan ve zamandan tasarruf edilerek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Öte yandan, yardımseverlerin zekat ve adak bağışları da Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Ramazan Gıda Kolisi Kampanyası bu yıl da devam edecek.