Ünlü oyuncu Tuvana Türkay korona virüse yakalandı! Tuvana Türkay kimdir?

Ünlü oyuncu Tuvana Türkay korona virüse yakalandı! Tuvana Türkay kimdir?
Ünlü oyuncu Tuvana Türkay, ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvurdu. Türkay korona virüse yakalandığını, 16 gün evde kaldıktan sonra hastalığını atlattığını duyurdu.

Ünlü oyuncu Tuvana Türkay yurt dışına tatile gittikten sonra korona virüs oldu.

Türkay korona virüs test sonucunun pozitif çıktığını ve 16 günlük karantina süreci sonrasında yapılan testinin negatife döndüğünü açıkladı.

Yurtdışı tatilinin ardından İstanbul'a dönen Türkay, iş nedeniyle bulunduğu kalabalık ortamdan ayrıldıktan sonra ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvurdu. Koronavirüs test sonucu pozitif çıkan güzel oyuncunun evde tedavisi başladı.

'KORONAYI ATLATTIM'
Instagram hesabının hikayeler kısmından paylaşım yapan Tuvana Türkay, test sonucunun negatife döndüğünü açıkladı. Türkay paylaşımında, "Herkese merhaba. Kovid-19'u atlattım. 16 gündür evdeyim ve yapılan testler sonucu artık negatif olduğum belli oldu. İmmun plazma tedavisi için kan bağışında bulunmak isterim. Kan grubu A RH (+). İhtiyacı olanlar mesaj atabilirler. Sevgiler" ifadelerini kullandı.

tuvana.jpg

Tuvana Türkay kimdir?

Tuvana Türkay (d. 3 Ekim 1990, Üsküdar), Türk oyuncu.

Anne tarafından Kırım Türkü asıllı Erzurum, Trabzon ve Rize kökenli olan oyuncu baba tarafından ise Bulgaristan göçmeni kökenlidir.[1] 1990 yılında İstanbul'da doğan Tuvana Türkay, önce İstanbul Güneş Koleji'ni bitirdikten sonra eğitimine Beykent Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünde devam etmiştir. 2009'da yayınlanmaya başlayan Ayrılık dizisinde Kevok karakterini, 2011-2012 yıllarında ise Yer Gök Aşk dizisinde Bade Palalı karakterini canlandırmıştır. 2014-2015 yılında Kara Para Aşk dizisinde Bahar Çınar karakterini canlandırmıştır.

Oyunculuğun yanı sıra şarkıcılıkla da ilgilenen Türkay, 2015 yılında Enbe Orkestrası'nın albümünde sözü müziği kendisine ait olan Ara Ne Olursun isimli parçayı seslendirmiş ve büyük beğeni kazanmıştır. Daha sonra Mustafa Ceceli aranjörlüğünde 'tuana' şarkısını coverlamıştır. Ayrıca şarkı sözü ve beste de yapmaktadır.