Ebru Yaşar: Eskişehir'de orman kurmaya karar verdim

Ebru Yaşar: Eskişehir'de orman kurmaya karar verdim
Türk müziğinin sevilen sesi Ebru Yaşar yanan ormanlar için ayakta alkışlanacak sosyal sorumluluk projesi başlattı. Ebru Yaşar, konser gelirlerinin hatıra ormanına dönüştürülmesi için TEMA Vakfı ile işbirliği yaptığını açıkladı. İstanbul konseri esnasında konuşan Yaşar, "Eskişehir'de bir orman kurmaya karar verdim" ifadelerini kullandı.

Ünlü sanatçı Ebru Yaşar, önceki akşam Çeşme Şerefe’de dinleyicileriyle bir araya geldi. Tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede ünlü sanatçı Yaşar, unutulmaz bir konsere imza attı. Şıklığı ve zarafetiyle dikkat çeken Yaşar, performansı ve repertuvarıyla da yine çok beğenildi. 

Yoğun konser takviminden bahseden Yaşar, “Konserler şehirden şehre devam ediyor. Şimdi açık havalar başlıyor. 28 Temmuz’da Kuruçeşme’deyiz. Sonrasında sırasıyla Kuşadası, Ayvalık,  Bodrum, Denizli ve Bursa olmak üzere 6 tane serimiz var. Kucaklaşmak için sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden gösterilen büyük ilgiye çok, çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KONSER GELİRLERİ HATIRA ORMANINA 

25 yıllık kariyeri boyunca kendisini hiç yalnız bırakmayan seyircilerine sürpriz yapan ünlü sanatçı  “Aslında sevenlerim sadece bir Ebru Yaşar konserine gideceklerini zannediyorlar. Ama tüm açık havalarda beni dinlemeye gelen seyircilerime, sürpriz bir hediye hazırlıyorum. Beraber bir hatıra ormanı oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Turne kapsamındaki konserlerinin tüm gelirini bağışlayacağını açıklayan başarılı sanatçı, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kararı almamı orman yangınları çok fazla tetikledi. Ben doğa ve çevreye karşı çok duyarlıyım. Ormanlarla birlikte yok olan çok sayıda canlı var. Oralar bizim nefesimiz… Ormanlarımız nefes almamızı sağlıyor. Bu dünyaya ne bırakacağız? Eserlerimizi bırakacağız, ormanlarımızı bırakacağız, çevremizi bırakacağız, çocuklarımıza, yani gelecek nesillere ne bırakacağız yani…  O yüzden elimden geldiği kadar katkıda bulunmaya çalışıyorum. Belki bir farkındalık yaratmak, seyirciyle bütünleşmek benim için çok önemli... 

O yüzden onların geldiği her konser benim için çok kıymetli. Gezdiğim şehirlerde gelen bütün seyircilerimle aslında hep birlikte bir orman kuracağız. Seyircilerimle çok güzel bir orman oluşturacağım."

ESKİŞEHİR''DE HATIRA ORMANI

İstanbul Kuruçeşme''de dinleyicileriyle bir araya gelen Ebru Yaşar, farkındalık projesi kapsamında 6 açık hava konser serisinin ilk konserini yapmış oldu. Hatıra ormanı için ilk konserde konuşan Ebru Yaşar uzun süre konser alanında kaldı ve seyircilere şunları şöyledi: 

"Sizlerden güç alarak, sizlerin sevgisine ve gücüne sığınarak Eskişehir''de bir orman kurmaya karar verdim. Bu yaz yapacağım bütün konserlerle beraber hepimiz bu ormanın bir dalı, bir yaprağı, bir ağacı olduk. Yani gelecek nesillere ne bırakacağız? Çocuklarımıza ne bırakacağız? Nefesimiz ormanlar... Bu açık havalar da bunu o kadar iyi anlatıyor ki... Ne kadar güzel bir ülkede yaşıyoruz. Ama ormanlar yanıyor. Dedim ki; ''Hep beraber orman kuralım''. Bütün arkadaşlarımızın desteğiyle, sizlerle beraber bir orman oluşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız... Buraya gelerek çevremiz için, ülkemiz için, dünyamız için, çok güzel bir şey yaptınız. Çok teşekkür ediyorum. Sizler adına da, kendi adıma da çok mutluyum."

İlgili Haberler